sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Ruokapostaus

Saimme loistavan tilaisuuden uuden mahdollisen yhteistyökuvion myötä hakea koirille testiin Pro Pac koiranruokaa. Onkin ollut tarkoitus pistää tuo RC:n ruoka vaihtoon. Tähän mennessä koirat ovat siis syöneet Royal Caninin Mini Adult pipanoita. Valitettavasti Royal Caninin ruoissa taitaa vasta kolmantena tai neljäntenä raaka-aineena olla liha (??!)  Hinta on kuitenkin jälleen noussut. Valitettavaa. 


Kohta viikon verran meillä on siis syöty Pro Pac Small Breed Adult- nappuloita. Pro Pac on superpremium koiran ruoka, joka valmistetaan USA:ssa. Suomeen pipanoita maahan tuo Valens Oy. Nappuloissa pohjana käytetään joko kanaa tai lammasta ja ne sisältävät paljon proteiinia. Ne eivät sisällä vehnää, eläinten sivutuotteita eikä kemiallisia säilöntäaineita. 


Pakko sanoa, että me ollaan ihan myytyjä. Pojat tuntuu tykkäävän, toki vaihtelu varmasti virkistää, mutta ei niille kyllä mikään nappula näin hyvin ole ennen maistunut. Nyt voin käyttää pelkkiä nappuloita treeninameina, kun noin herkkuja näyttää olevan. Meidän koirat myös tykkää erityisesti siitä, että nappulat ovat pieniä. Pro Pacin valikoiman ja tarkemmat tuoteselosteet löydätte täältä. 

Mutta mutta, vaikka nappulat hyviä ovatkin niin tarjotaan meillä toki muutakin koirille kuin pelkkiä nappuloita. Kerran parissa kuukaudessa meillä haetaan pakastin täyteen lihaa Kennel-Rehun autosta. Lihoja vaihtelen jonkun verran, mutta yleensä pakastimeen päätyy naudan- lampaan- hevosen- tai broilerinjauhelihaa. Kennel-Rehulta löytyy valikoimasta vaikka ja mitä, joten jos kotoa vain tarpeeksi iso pakastin löytyy niin suosittelen ehdottomasti ainakin testaamaan heidän valikoimastaan ruokia. 

Broilerin jauhelihaa
Naudan jauhelihaa
Raejuustoa ja porkkanaraastetta
Nutrolin- öljy ja valkosipulia
Sentin maha ei kestä raakaruokia, joten meillä sulatetaan liha ja paistetaan se pannulla kypsäksi. Valmistusvaiheessa lisään joukkoon yhden tai kaksi kananmunaa sekä kasvista raasteena, useimmiten porkkanaa. Varsinkin Domi on meillä ihan hulluna porkkanaan. Lihaseoksen joukkoon lisätään myös Nutrolin öljyä sekä Kennel-Rehun valkosipulirouhetta. Jos ihmetyttää, että miksi senioreille tarkoitutettua niin työ- ja urheilukoirille Nutrolin Seniorista on hyötyä, sillä se vaimentaa kovaan rasitukseen liittyviä nivelten tulehdusreaktioita. Valmiiseen annokseen lisäämme usein joukkoon myös hieman raejuustoa tai kermaviiiliä.


Namit meillä vaihtelevat aika paljon, joskus on juustoa, lihapullia tai kaupan valmiita koiran nameja tai HauHaun kanafileitä tai ihan vain nappuloita. Pitäisi myös aktivoitua ja paistaa useammin kanafileitä koirille ja pilkkoa ne nameiksi, se vasta herkkua onkin. Agilityssa meillä käytetään lähes ainoastaan lelupalkkaa, toki mukana on aina myös nameja, mutta lelu toimii paljon paremmin. Iltapalaksi kaikki koirat saavat vielä melkein joka ilta Pedigreen Dentastixit. Eipä löydy hammaskivea meidän koirilta ja hengityskin tuoksuu kutakuinkin aina hyvältä.5 kommenttia:

 1. Dentastixithän on täynnä viljoja ym, parempi olisi antaa jotain aitoja luita nakerrettavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syödään meillä lähes päivittäin aitojakin luita. Se on vaan niin että
   dentastixit pitää medän koirilla hammaskiven poissa sekä hengityksen
   raikkaana paremmin kuin muut luut, ihan tutkitusti :)

   Poista
 2. Saako udella mitä olet ollut mieltä tuosta Pro Pac ruoasta? :) Meillä on kovan mietinnän alla ruokien vaihto, mutta on niin monenmoista nappulaa markkinoilla, ettei oikein tiedä mikä olis hyvä. Olen myös lukenut tuosta Pro Pac ruoasta, mutta kukaan kaveri/tuttu ei ole syöttänyt kyseistä merkkiä, niin sen takia mielipiteet ruoasta kiinnostaisi paljon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,

   Me ollaan kovastikin tykätty uudesta ruoasta. Lihapitoisuus on hyvä ja ruoassa on joko kanaa tai lammasta käytetty pohjana, eikä esim. siipikarjanlihaa(mitä jotkut merkit käyttävät). Ruoasta löytyy proteiniia sekä hyviä rasvoja mutta hiilihydraattia (mitä koira ei tarvitse) on vähäisesti muihin merkkeihin nähden.

   Maku on hyvä ja koiran jätösten määrä vähäinen Pro Pacia syötettäessä

   Ensimmäinen pipana merkki, joka toimii myös treeninamina meidän koiralla, joten uskon että koirat tykkäävät mausta :)

   Suosittelen kokeilemaan :) Toivottavasti tästä oli apua!


   Poista