lauantai 9. maaliskuuta 2013

Kysymyshaaste

Kiitos Mialle ja russeleille haasteesta

1. Elämäsi koira?
Apua aika helpolla alkoi. Kevin tai Domi. Argh, en pysty valita. Molemmat omalla tavallaan. Kevin vaan on maailman paras pikku russeli ja Domin kanssa meille on muodostunut aivan erityinen side kun tehdään niin paljon yhdessä.


2. Jos sinulla ei olisi russelia, niin mikä koira sitten?
Sheltti :) Okei, jos ei olisi russelia eikä shelttiä niin sitten varmaan australianpaimenkoira.

3. Mieluisin laji koirien kanssa?
Agility tieteskin. Ja paimennus on kyllä myös todella lähellä sydäntä, vielä kun ohjaaja oppisi vähän enemmän siitä lajista. Keväällä onneksi päästään taas paimentamaan.

4. Himokisaaja vai sunnuntaiharrastaja, kumpaan kallistut?
No en kyllä suostu kallistumaan kumpaankaan. Treenataan ja kisataan sopivassa suhteessa. Hauskaa pitäen, ei veren maku suussa.

5. Oletko treenajana pikkutarkka nysvääjä vai sinne päin- tekijä?
Tottakai on asioita mitä pitää tehdä tarkasti ja on asioita mistä ei saa lipsua, mutta en silti sanoisi itseäni pikkutarkaksi nysvääjäksi. Mieluummin sitten vähän sinne päin- tekijä, vaikka liikaa ei voikaan lähteä säveltämään. Kyse on kuitenkin elävän olennon kanssa treenaamisesta, joten melko pitkälti koiran ehdoilla mennään.

6. Jos koirallasi olisi ammatti, mikä se olisi ja miksi?
Sentti olisi poliisi, kunnon päällepäsmäri poliisi. Sen täytyy aina valvoa kaikkea ja päästä komentelemaan.  Kevin olisi insinööri tai joku keksijä. Se on vaan niin järjettömän fiksu kaveri. Domi voisi olla esimerkiksi liikunnanohjaaja. Energiaa riittää vaikka muille jakaa ja tekemistä pitäisi olla koko ajan.

7. Mikä on asia josta olisit valmis tinkimään ensimmäisenä koiran kasvatuksessa (esim. joku osa luonteesta, terveydestä, ulkonäöstä) ja mistä et tingi missään tapauksessa?
Apua, en onneksi kasvata koiria nyt enkä varmaan tulevaisuudessakaan. Värivirheet tai rotumääritelmän mukaiset kokovirheet ei varmasti ainakaan koiran elämää haittane. Terveydestä en tinkisi. Ja kyllä ihmetyttää miksi niin moni kasvattaja siitä kuitenkin tinkii. Onneksi ei kaikki.

8. Jos russeliin pitäisi risteyttää toista rotua, mikä se olisi ja miksi?
No en uskaltais parssonia pidemmälle lähteä. Sieltä hitusen jalkaa ja pomppua. Ihan hitusen.

9. Nimeä maailmalta koira, joka sykähdyttää (jos sellaista on.)
Aikas moni koira kyllä on sykähdyttänyt, mutta vaikea yhtä nimetä. Ainakin maailman älykkäimmäksi koiraksikin tituleeratun bordercollienartttu Chaserin videot ovat aika sykähdyttäviä.

10. Ohjaaja/kouluttaja, jonka menoa ihailet (jos sellaista on).
Ehdottomasti Niinu. Kovasti myös tykkään Satu Hillin sekä tsekkiläisen Eva Lacknakovan menosta sekä tavasta kouluttaa. :)

11. Ihanne vapaapäivä koiran kanssa, mitä ja missä?
Mökillä kauniissa säässä. Voitais tehdä vähän mökkiagilitya, kulkea koirien kanssa vapaana pitkin loputtomia metsäteitä, heitellä keppejä, käydä uimassa omassa järvessämme ja hyvää ruokaa grillistä.

Me haastetaan Penny sekä Jekku-russelit samaisin kysymyksin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti