maanantai 25. maaliskuuta 2013

Kädetöntä ja äänetöntä menoa

Viime maanantaina Domin kanssa Niinun treeneissä radalla oli mm. kepit pariin otteeseen ja keinu niin tehtiin rataa pienemmissä osissa. Ohjaajalla oli vaikeuksia pakkovalssin kanssa. Mikä siinä nyt voi olla niin vaikeeta. Selkeä merkkaus ja liikkeellelähtö. Miksi mä kuitenkin lähden liikkeelle ennen selkeää merkkausta. Tai vaihtoehtoisesti en luota koiraan ja lähden turhaan myöhään liikkeelle. Pyh.
Koiralle taas pientä päänvaivaa  tuotti seinää kohti olevat hypyt. Eipä varmaan ole näitä vielä oikein kunnolla treenattukaan vielä. Puomi oli näissä treeneissä oikein hyvä. Noin joka viidennellä kerralla vapauttaa kyllä itse itsensä.Treenilistalle pakkovalssi (ohjaajalle!!), hypyt seinää kohti sekä tiukat takaaleikkaukset varsinkin muurille.


Keskiviikon treeneissä Jenni oli askerrellut meille oheisen radan. Domi tuurasi Senttiä. Treenien teemana oli kädetön sekä äänetön ohjaus. Me teimme pätkissä Domin kanssa. Ensin 1-4 pätkää, 4-10, 12-15 sekä lopuksi 15-20 pätkiä. Kädet taskussa ohjaaminen tuntui itselle todella luonnottomalta. Myöskin täysin hiljaa oleminen oli itselleni todella vaikeaa. Kun ohjaaja sisäisti tämän kädettömän ja äänettömän menon niin koira kulki selvästi paremmin. Tuntui jopa, että koira kääntyi tiukemmin kädet taskussa ohjaamisella kuin käsien kera.
Varmaan myös vähemmän stressaavaa koiralle kun ohjaaja ei huido taikka huutele mitä sattuu, joskus jopa vääriä esteitä :) Meidän meno tuntui mahtavalta, se oli sulavaa ja  hiljaista yhdessä tekemistä. Kaunista menoa. Ihan mieletöntä. Hyvä muistutus siitä, että ohjauksessa tärkeintä on liike, rintakehä ja jalat, vasta sitten tulee kädet ja ääni.
PS: Sentin jalka on todella paljon parempi, varaa sille jo oikein hyvin. Käynnissä kävelee jo aivan normaalisti, ravissa ja laukassa on vielä hieman epäpuhdas. Tänä iltana mennään ortopedille. Voi olla että tästä selvittiin säikähdyksellä. Peukut pystyyn. että niin kävi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti