maanantai 11. maaliskuuta 2013

Back to basics

 
 
Keskiviikon treeneissä Sentin kanssa tehtiin Total Agility Foundationin 1-treeniä. Ensimmäisessä treenissä tehtiin vauhtiympyrää hyppy-hyppy-hyppy ja taas suoraan hyppy-hyppy-hyppy putkeen. Sentti ei ole kovin irtoavaa sorttia, joten sen kanssa sai toden totta juosta tässä tehtävässä. Tässä harjoiteltiin sitä milloin koira lukitsee putken, eli kuinka pitkään ohjaajan kannattaa kiihdyttää ja missä kohden voi alkaa jarrutttaa ja koira silti irtoaa putkeen. Parin kierroksen jälkeen kun ohjaajalla rupsesi jo jaloissa tuntumaan niin Sentti tajus, että nyt pääsee luukuttamaan ja rupesi toden teolla kiihdyttämään. Ihana russeli.

Tokassa treenissä otettiin päädyssä olevan putken jälkeen aina kaksi hyppyä ja käännös ja taas putken jälkeen kaksi hyppyä ja käännös. Harjoitus tehtiin käyttäen takaaleikkausta. Ideana harjoitella, missä vaiheessa tulee jarruttaa, jotta koira saadaan kääntymään optimaalisella linjalla. Sentti kääntyi todella hyvin pienellä rytminmuutoksella vaikka edellisessä tehtävässä olikin päässyt kaahottamaan suoraan. Olin hieman liian edellä näissä takaaleikkauksissa, jolloin koiran linja ei ollut kaikista optimaalisin.

Kolmannessa treenissä otettiin päädyssä olevan putken jälkeen aina yksi hyppy ja käännös, hyppy ja käännös ja hyppy ja käännös. Tämäkin tehtiin käyttäen takaaleikkausta samalla idealla kuin treeni kaksi, mutta tässä käännökset tulivat tiheämmin. Aivan selkeästi meille oli helpompaa kolmannen treenin tiukat takaaleikkaukset kuin kakkos treenin hieman "löysemmät" takaaleikkaukset.

Valaisevat treenit. Tulipa taas opittua lisää rytmityksen tärkeydestä. Ja muistutuksena taas että minikoiraa ohjataan jaloilla ei kädellä. Se on aika sama mihin kädet huitoo jos jalat ohjaa eri suuntaan. Tälläisiä vauhtiympyroitä kannattaisi kyllä muistaa useammin ottaa treeneissä. Vähän liikaa treenataan aina tiukkoja tekniikkatreenejä. Täytyisi muistaa treenata tarpeeksi usein myös irtoamista sekä estehakuisuutta. Kyllä kasvaa koiran itseluottamuskin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti