sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Epäonnen soturi


Ei voi oikeesti yhdellä koiralla olla näin huono tuuri. Johan siitä vierähtikin melkein kolme kuukautta edellisestä sairaalareissusta Sentin kanssa. Tänään käytiin Espoon Eläinsairaalan päivystyksessä kuvauttamassa Sentin jalka. Jalka tutkittiin ensin ulkoisesti. Sentti aristi selkeästi vasemman etujalan ulointa varvasta. Myös hauisjänteitä painettaessa Sentti inahti, mutta ne on varmaankin kipeytynyt kolmella jalalla klinkkaamisesta.

Jalasta otettiin röntgenkuvat ja kuvissa näkyi pieni luun tiheyden omaava siru 5.varpaan distaalisimman varvasluun vieressä. Varpaan iholla ei todettu minkäänlaista haavaumaa, joten mikään vierasesine ei tassussa voinut olla. Varpaassa todettiin myös turvotusta sekä iso mustelma.  Viikon päästä maanantaille on varattu kontrolliaika Ortopedi Jan Räihälle. Siihen asti koira pidetään täysin levossa. Viikon päästä selviää tarvitaanko leikkausta vai saataisiinko tassu kuntoon ilman sitä. Räihä katsoo kuvat jo huomenna ja mikäli hoitoon tulee muutosta soitetaan meille heti huomenna.

Sentti oli todella reipas potilas. Röntgenistä selvittiin ilman rauhoitusta. Vasta kun varpaiden välejä piti tutkia tarkemmin, jotta voitiin poissulkea mahdollinen vierasesine, Sentti rauhoitettiin. Kun tassu oli tutkittu ja paketoitu niin Sentti sai herätyspistoksen. Eipä meinannut herätä poika herätyksestä ollenkaan. 

Kipulääkettä syödään nyt ainakin kontrollikäyntiin saakka. Toivottavasti kipulääke hellittää jalan kipua. Ilmeisesti juuri luun sirpin terävyydestä johtuen varvas on niin kipeä ja kosketusarka. Sentti on nukkunut koko päivän ja tuntuu ihan levolliselta. Side jalassa selvästi masentaa. Loppulasku sunnuntai korotuksen kanssa reilusti yli viisisataa euroa. Ei voi muuta sanoa kuin että onneksi on vakuutus. 

Sentti ei tänään itse päässytkään kisaamaan mutta hyvin silti edusti kisoissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti