Domi

Käpäläkoplan Homer "Domi"

2 kk
Syntymäaika: 12.9.2011
Isä: BY MVA BY JMVA Käpäläkoplan Harley Quinn
Emä: Carmylie Black Ice
Kasvattaja: Kitta Peltoniemi, Käpäläkoplan Kennel
Omistaja: Mari Sydänmaanlakka ja Juha Laakso
Säkä: 35 cm
Terveys: Lonkat B/B, Kynärät 0/0 (11/12), Polvet 0/0 (8/13)
Selkä kuvattu terveeksi
Sydän terve
Silmät terveet pentuna sekä aikuisena (8/13)
peitsihammas

7 kk

Ei kahta ilman kolmatta. Ensimmäinen paimenkoirani, pitkään haaveiltu shelttiuros. Marraskuussa 2011 saimme viimein hakea Domin Turusta Käpäläkoplan Kennelistä. Domi on osoittautunut olevansa mahtava harrastuskoira, meidän valopilkku. Domin touhuja seuratessa ei voi kuin hymyillä. Suuret odotukset koiraa kohtaan varmasti oli, mutta Domi on ylittänyt roppakaupalla kaikki odotukset Parempaa nuorta koiran alkua saapi hakea.

Domi on aivan mahtava pieni elämäniloinen energiapakkaus, joka rakastaa ihmisiä ja muita koiria. Luonnetta Domista löytyy todella kivasti, itsepäisyyttä sekä omaa tahtoa on yllättävän paljon. Kärsivällisyyttä ei kyllä löydy yhtään. Kaiken pitäisi tapahtua nyt ja heti. Energiaa on kuin pienessä kylässä. Nyt parin vuoden iässä pientä rauhoittumista kotiloissa on näkyvissä. Domi syttyy nanosekunneissa toimeen kuin toimeen, ehdottomasti lähinnä sydäntä on kuitenkin agility.


2 vuotta

Domi on myös ahne, saalisviettinen sekä taistelutahtoinen koira. Se on melko kova sheltiksi, eikä paineistu helposti vaan kestää kovimmatkin käskytykset tarpeen vaatiessa. Domi ei ole haukkuherkkä, onneksi, haukkuu kyllä leikkiessään ja innostuessaan. Äänenmurrosta ei ole tullut ja haukku on todella kimeä. Pennuksi Domia luullaan edelleen ja toivommekin että se pysyisi yhtä lapsenmielisenä vielä pitkään.

Päälajimme tulee olemaan agility. Domi on nopea ja sähäkkäreaktioinen koira radalla. Se nauttii täysin rinnoin yhteistyöstä ohjaajan kanssa. Agilitykentän laidalla se ei näe eikä kuule muita kuin ohjaajan. Domi on todella kontaktihakuinen ja rahkeita TOKO puolellakin varmasti olisi. Haaveena olisikin vielä tulevaisuudessa päästä kilpailemaan myös TOKO:n puolella. Domi on myös muutamaan otteeseen lampaille ja osoittautunut myös siinä olevansa kelpo lajin edustaja. Koirasta varmasti löytyy rahkeita lajiin kuin lajiin.