lauantai 16. maaliskuuta 2013

Kuulumisia kiireisestä elämästä sekä huonoja uutisia


Taas yksi kiireinen viikko takana. Ja yksi viikko jälleen lähempänä kevättä. Tuleeko se koskaan? Aamuisin ei ainakaan tunnu siltä kun meidän mittari on monena aamuna näyttänyt yli kahdenkymmenen asteen pakkasia. Hrrrr. Pakkasin jo pari viikkoa sitten koirien toppatakit kaappiin toivoen että niitä ei enään tarvitsisi. On muuten ollut pakko kaivaa na takaisin esiin. Vaikka agility ja muu aktivointi on jäänyt vähemmälle niin pitkillä metsälenkeillä on joka päivä käyty. Ja vielä upeissa keleissä. Ihanaa. 


Tänään sitten viimein päästiin treenaamaankin jotain. Juhan ollessa töissä otin koko kolmikon mukaan.  Alkuun hyppytekniikkaa Kevinin ja Domin kanssa. Tehtiin set point harjoitusta sekä pituuden- ja korkeuden arviointia. Sitten vielä molempien kanssa radanpätkää jossa oli mm. rengas radan osana, putken umpikulmaa, putkijarrutusta sekä takaaleikkauksia ja myös suoria vauhtipätkiä. Molemmat pojat olivat oikeinkin taitavia tänään. 


Rengas on osoittautunut hitusen hankalaksi esteeksi Domille, niin kuin toki monelle muullekin koiralle. Tänään rengas sujui hyvin. Tilasin meille kuitenkin oman renkaan, jotta päästään vahvistamaan rengasta myös omalla pihalla. Domin kanssa radanpätkän lisäksi treenattiin keppejä vain muutamilla   ohjureilla, alkuun jätti pari viimeistä pujottelematta, mutta parin muistutuksen jälkeen pujotteli hienosti Ilman apuohjaajaa en valitettavasti päässyt A:ta enkä keinua tänään treenaamaan. Sitten niihin huonompiin uutisiin. Tarkoitus oli myös Sentin kanssa ottaa vähän treeniä, mutta Sentin agilityt vaihtuivat autossa nukkumiseen. Sentti loukkasi alkuveryttelyssä vasemman etujalkansa. En oikein nähnyt mitä tapahtui, sillä koirat olivat vapaana. Ehkä Sentti liukastui tai törmäsi toiseen koiraan. En tiedä mutta täysin kolmijalkainen se oli. 

Olin tänään jo yhteydessä Espoon Eläinsairaalaan ja huomenna käydään kuvauttamassa jalka siellä päivystyksessä. Siihen asti koira pitäisi pitää täysin levossa. Helppoa- ei todellakaan. Onneksi se nukkuu levollisesti ja söikin oikein hyvin, niin ainakaan voimakasta kipua jalassa ei ole. Alkuun epäilin uloimmalle varpaalle käyneen jotain, kun siihen ei antanut koskea. Ehkäpä varpaan murtuneen tai nivelsiteiden menneen. Nyt sitä muutaman tunnin katelleena niin voisin epäillä polvessa olevan jotain . En tiedä. Huomennahan se selviää. Toivottavasti se ei vaan olisi mitään mikä vaatisi leikkausta, eiköhän kaksi leikkausta yhden koiran eliniälle riittäisi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti