torstai 25. huhtikuuta 2013

Sydänkuuntelua ja osteopatiaa

Eilen käväistiin Domin kanssa terveystarkissa Espoon Eläinsairaalassa tutkituttamassa Domin sydän. Onpa muuten tullut ravattua eläinlääkärissä ihan yllin kyllin. Tällä kertaa vain eri koiran kanssa. Onhan tässä parissa kuukaudessa jo reilu 1500 euroa mennytkin eläinlääkärikuluihin. Sentillä onkin viimeinen kontrollikäynti varvasmurtumasta ensi viikolla. Vaikka Espoon Eläinsairaalassa onkin ihana henkilökunta, niin toivon ettei siellä ihan näin usein tarttisi juosta.

Eilen siis suunnattiin Domin kanssa tutkituttamaan Domin sydän. Aloitettiin koiran yleistarkastuksella. Ensin kuunneltiin stetoskoopilla sydämen lyöntitiheys ja rytmi sekä mahdolliset sivuäänet. Domin sydänäänet olivat täysin normaalit. Mitään sivuääniä ei kuulunut. Reisipulssi myös hyvä. Käytiin myös EKG:ssa. Myös EKG:n tulos oli täysin normaali, ei löytynyt minkäänlaisia johtumishäiriötä. Oikein priima sydän. Huomattiin myös että Domilla oli hieman normaalia alhaisempi syke. Varsinainen "urheilijan sydän" siis :) 

Tänään sitten ajettiin osteopaatin luokse Domin kanssa. Onneksi mentiin. Meillähän oli aika varattuna vähän myöhemmälle, mutta maanantaina kysyin seuraavaa mahdollista aikaa ja saatiinkin se onneksi jo tälle päivälle. Viime viikon treenin ja varsinkin sunnuntaisten episten jälkeen rupesin epäilemään onkohan Domilla kaikki kunnossa, kun juoksi normaalia runsaammin esteistä ohi ja osassa hypyistä haki vähän hyppyä.

Löytyihän sieltä sitten jotain. Oikea puoli kokonaisuudessaan selkeästi jäykempi, varsinkin etupää. Etupäässä lavojen alla löytyi pahin jumi.  Sitä hoidettiinkin melkein tunnin verran, välillä toki myös vasenta puolta. Jo siinä ajassa pystyi huomaamaan selkeän eron etujalan liikkuvuudessa. Vasen puoli oli todella hyvin auki ja jalkojen liikkuuvuus hyvä.

Tämä on selvästi tapahtunut jonkin revähdyksen tai venähdyksen seurauksena. Tästä on varmaankin johtunut myös ajoittainen peitsaus. Kuuleman mukaan toisen puolen jäykkyys voi aiheuttaa peitsaamista. Onneksi koira reagoi todella hyvin hoitoon. Viikko otetaan iisisti ja jo viikon päästä hoidetaan vielä vähän lisää. Sitten Domi onkin varmaan taas elämänsa kunnossa. 
Onneksi osasin epäillä. On jatkuvasta tuijottelustani jotain hyötyä. Niih Juha.. ja äiti..

Ai niin. Domilta lähti tänään karvat. Tässä hieman esimakua siitä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti