lauantai 13. huhtikuuta 2013

Domin kanssa osteopaatilla


Torstaina käytiin Domin kanssa osteopaatti Jerry Ketolalla Helsingissä. Tähän mennessä olen koirien kanssa käynyt Maaret Kaiperlalla Helsingissä. Useammalta eri taholta kuulin kuitenkin kehuja Jerrysta, joten hänen luokseen suunnattiin. Varmastikin myös jatkossa. 

Domilta löytyi etupäästä hieman huomautettavaa. Lavat molemmin puolin olivat jäykät, hitusen ehkä oikea lapa jäykempi. Jäykkyyden vuoksi lapojen liikkuvuus ei ollut niin hyvä kuin sen pitäisi olla. Takapää oli todellä hyvä ja täysin auki sekä raajojen liikkuvuus erinomaista. En itse valitettavasti kyllä ole huomannut Domissa mitään merkkejä jäykkyydestä, on liikkunut täysin puhtaasti, ei ole peitsannut tai muulla tavoin vaikuttanut jäykältä. Joistain koirista voi kuulemma huomata etupään jäykkyyden liikkuessa.

Onneksi lavat saatiin hoidettua auki. Hieman kuitenkin huolestuneena etupään jäykkyydestä varasin meille seuraavan ajan jo kolmen viikon päähän. Agilitya saa normaalisti jatkaa, ehkä voisimme kuitenkin viikon verran tehdä treeniä ilman rimoja ja jättää etupäätä kuormittavimmat esteet väliin . Parit epikset on lähiviikkoina ohjelmassa, joihin on kuitenkin tarkoitus suunnata, jos ei muutoksia kropassa näy.

Muuten Domi sai kehuja hyvän lihaskunnon ja vetreyden ansiosta. Takapäässäkin hyvin lihaksia löytyy, mutta etupäätä vähemmän. Käytiin läpi hyviä takapään lihaksia kehittäviä liikkeitä. Täytyykin ruveta jumppaamaan kaikkien koirien takapään lihaksia ahkerammin.

 • Ylämäkitreeniä kävellen
 • Peruuttamista
 • Ristikkäisten jalkojen nostelua jolloin koira joutuu tekemään töitä takapäällä

PS: Muistattehan että Koirahieronta Haus`life tarjoaa blogin lukijoille 25 euron alennuksen kolmen kerran hierontakortin ostajille. Edun saat mainitsemalla lukevasi Sentti&co blogia. Suosittelen käyttämään tämän edun hyödyksi.  Muistakaa hoitaa koirianne!!

2 kommenttia:

 1. Oliverillakin on syntymästä asti ollut todella ahdas ja kireä takapää. Hieronnan ja takapään treenauksen avulla ollaan saatu sitä hieman paremmaksi.

  Nyt ollaan tehty kanssa peruuttamista ympyrän ja kasin muodossa. Pitääpä koittaa tota ylämäkikävelyäkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi hoito auttaa.

   Haluaisin opettaa ainakin Domin peruttamaan meidän portaat ylös :) Ehkäpä kuitenkin aloitetaan vaikka ympyrän ja kasin muodossa..

   Poista