torstai 4. huhtikuuta 2013

Räihän luona, taas

Eilen aamulla käytiin taas Espoon Eläinsairaalassa kuvauttamassa Sentin murtunuttta varvasta. Sentti alkaa olemaan niin täynnä eläinlääkärissä juoksemista ja ainaista rauhoittamista. Minkäs teet kun sille aina sattuu ja tapahtuu. Kylläpä jännitti odotellessamme kuvien tuloksia. Saatiin onneksi hyviä uutisia. Yllättävän hyvin varvas on lähtenyt paranemaan. Lääkärin termein konsolidointia on tapahtunut varpaassa. Varvasosuus tuntui jämäkämaltä eikä varpaassa tuntunut enää ylimääräistä löysyyttä. 

Röntgenissä

Sentin kannusvarvas on ruvennut muhimaan siteen sisällä ja se on ruvennut punoittamaan voimakkaasti ja selkeästi häiritsemään Senttiä. Varpaaseen levitettiin salvaa ja varpaan sekä ihon väliin lisättiin pumpulia hankauman estämiseksi. Toivottavasti ei mene enää huonompaan suuntaan, yhtään enempää varvasrikkoja ei kaivata.

Parin viikon päästä on vielä yksi kontrollikäynti ja jos siitä selvitään puhtain paperein niin sen jälkeen voidaan pikkuhiljaa ruveta palaamaan normaaliin elämään Sentin kanssa. Lenkkejä voi pikkuhiljaa hieman ruveta pidentämään mutta ulkoillessa käytetään vielä muutama viikko sidettä.

Kysyin Räihältä jatkosta sekä agilityn harrastamisesta koiran kanssa. Räihän mukaan Sentin kanssa voi pari kuukautta tapahtuman jälkeen palata aivan normaalisti agilityn pariin, kuten ennenkin murtumista. Kun murtuma varpaassa on parantunut niin lähdetään täysin puhtaalta pöydältä liikkeelle. Tottakai se voi murtua uudelleen, mutta niin voi mikä tahansa muukin varvas murtua yhtä suurella todennäköisyydellä. Ehkäpä me kuitenkin hieman kauemmin odotetaan ennen kuin Sentti pääsee agilityn pariin missään muodossa. Ihanaa kuitenkin, kun saadaan juuri ennen mökkikauden alkua Sentti taas pelikuntoon :) 

Sentti on päässyt töihin mukaan sairastamaan. Miten niin sotkuinen työpiste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti