keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Pääsiäisen agiliitelyt

Pääsiäisenä käytiin pariin otteeseen hallilla aksaamassa. Lauantaina Sporttiksella Domin kanssa tehtiin alkuun hyppytekniikkaa viiden hypyn hyppysarjalla sekä korkeuden arviointia neljän hypyn sarjalla vaihdellen viimeisen hypyn korkeutta. Sitten takaaleikkaustreeniä niin että Juha oli palkkaamassa. Kokeilimme sekä namipalkalla että lelupalkalla. Kumpikaan ei oikein toiminut. Domi ei malttanut jäädä leikkimään Juhan kanssa eikä edes syömään namia targetilta. Mamin kanssa on vaan niin kivaa ettei malta :) Hassu pieni eläin. Tehtiin kuitenkin namipalkalla ja opetettiin siihen, että nami syödään ensin ja vasta sitten hauskuus jatkuu. 

Lopuksi vielä projektejamme, elikkäs keppejä sekä keinua. Pienessä mielenhäiriössä kokeilin 12 keppiä ilman ohjureita (tarkemmin sanottuna olihan meillä yksi ohjuri ekassa tai vikassa välissä, mutta olisi varmaankin pujotellut puhtaasti ilman sitäkin) ja mitä meidän pieni shetlantilainen tekeekään. Pujottelee ne puhtaasti  hyvällä rytmillä. Eikä vain kerran ( se ei siis voinut olla vahinko ) vaan kolmesti!! Enempää keppejä ei sitten tehtykään. Toki ohjureitakin tullaan vielä käyttämään, mutta silti.. Oon yhtä hymyä :)

Tälläiseen onnistumiseen kannattaisi varmaan aina lopettaa, mutta kun treeni-aikaa oli jäljellä niin otettiin muutama keinu. Keinukin oli ällistyttävän hieno, Juha enää hädintuskin avusti alastulossa ja Domi rupeaa selkeästi myös tajuamaan että keinulla pidetään kaikki tassut alastulolla eikä tarjoa 2on2offia. Kaikista nopein keinu ei toki vielä ole, mutta meillä haetaankin ensin varmuutta keinulle ja sitten vauhtia. Toki takapakkiakin voi tulla keinulla ja kepeillä ja varmaan tuleekin, mutta silti ihan hirmuvauhtia se on oppinut molemmat. Varsinkin keinun. Pakko myös hehkuttaa miten hyvin ainakin Domilla ohjurit kepeillä on toimineet. Kuinka nopeasti niillä onkaan saanut nopeat ja jo noinkin varmat kepit aikaan. Ihan paras valinta siis. Varmastikin myös seuraavat koirat tulen ohjureilla opettamaan. Jos niitä ikinä tulee :)


Sunnuntaina Ojangossa tehistreeneissä. Teemana total agilityn 1.treeni. Sentin kanssahan samaista treeniä tehtiin jo muutama viikko sitten. Domilla ei ollut selkeästikään paras päivä. Kävi kyljelläänkin pari kertaa ja pudotti kolme rimaa. Tiedän, se ei tietenkään ole vakavaa pudottaa paria rimaa treeneissä, mutta Domi kun ei lähes koskaan pudottele, niin pistää se aina miettimään voiko johtua esim. lihasjumista tai muusta kivusta. Juhan mielestä myös Domin vauhti oli normaalia hitaampaa. Kaikki rimat oli 30:ssä,  mutta onhan ne olleet ennnenkin. Onneksi meillä on viikon päästä aika osteopaatille varattuna. Ja hierojallekin Domi pääsee tässä kuussa. Niin ja hyppytekniikkatreeniä täytyy muistaa ottaa enempi treeneissä.

Hiottiin treenissä putkeenirtoamista sekä takaaleikkauksia. Lähtee kyllä irtoamaan, mutta jää varmistelemaan helposti ,eikä siis lukitse seuraavaa estettä tarpeeksi hyvin. Ja nuo mun kädet. Voi huoh. Ei se koira irtoa yhtään sen paremmin vaikka nostan kädet taivaisiin. Kääntymisiin lähti hyvin mukaan pienellä rytmin muutoksella. Lisää irtoamistreeniä vielä vaan. Saatiinkin hyviä vinkkejä miten putkiin irtoamista voidaan itsenäisesti treenata. Viimeisen takaaleikkaustreenin jätin kokonaan välistä, sillä koira ei tuntunut niin hyvältä. Toivottavasti menee väsymyksen piikkiin. Taisi olla raskas pääsiäinen Domilla. Oltiin niin paljon kotona ja vieraitakin kävi paljon, sillä Domihan ei voi nukkua, jos joku on kotona ja vieraitakin on niin ihana pusutella koko ajan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti