sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Lampailla

Viime viikon lauantaina ajettiin Somerolle Domin kanssa paimennuspäivään. Päivä oli Etelä-Suomen shelttien järjestämä ja paikalla myös kahdeksan muuta shelttiä. Ensimmäisen kerran Domi pääsi lampaille viime elokuussa. Tilalle oli syntynyt aivan mielettömän suloisia pikku karitsoja. Katsokaa nyt noita suloisuuksia. Suoraan kuin Lambimainoksesta. Kovasti olisi tehnyt mieli ottaa muutama noista mukaan.  (Kaikki kuvat (paitsi viimeinen) Camilla Lindberg. Kiitos Camille kuvista!)



Tuttuun tapaan koirat kävivät kolme kertaa lampailla. Ensimmäisellä kerralla aloitettiin koira liinassa. Domi kuitenkin muisti jutun juonen ja liina jätettiin pois. Yksi lampaista oli hieman liian kiinnostunut Domista eikä meinannut ottaa Domia ihan tosissaan. Ehkä Domi näytti sen mielestä liikaa lampaalta. Lammas olisi enemmänkin halunnut tehdä tuttavuutta Domin kanssa, kuin antaa Domin paimentaa.

Tokalla kierroksella kyseinen lammas otettiin pois ja johan taas rupesi sujumaan. Vaikka ohjaaja olikin hieman kuutamolla niin hyvin koira keräsi lampaita tarvittaessa. Itse täytyisi oppia paremmin kuljettamaaan lampaita niin Domillakin olisi enemmän hommia. Hienosti tottelee pyydettäessä ja lopettaa kuuliaisesti paimennuksen kun pyydetään.
 



Viimeisellä kerralla mentiin pellolle kuljettamaan lampaita hieman pidemmän matkaa. Hiukan jännitti, mutta loppujen lopuksi Domi toimi paljon paremmin kuin pienessä aitauksessa. Alkuun meinasi olla hieman lähtövaikeuksia, kun en tainnut osata oikein kertoa koiralle mihin suuntaan lampaat olisi tarkoitus kuljettaa. Alkuvaikeuksien jälkeen Domi teki mun työstä kovin helppoa ja kuljetti lampaat törkeän hienosti koko matkan.





Todella hyvin Domi on syttynyt paimennukseen. Ihana nähdä miten paimennuksessakin Domi antaa kaikkensa. Valitettavasti paikoin ohjaaja ei ihan tiedä mitä tehdä, mutta onneksi koira näyttää olevan melko luonnonlahjakkuus. Ollaankin ehditty jo tutkia kursseja ja jos kaikki natsaa niin tänä kesänä käydään useamminkin paimentamassa. Myös pääkaupunkiseudulla on jo mahdollista päästä paimentamaan.

Domilla seurana ihana Noona. Domi näyttää Noonan rinnalla oikein rumalta ankanpoikaselta.
 

1 kommentti: