sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Täsmätreenit: Valsseja ja takaaleikkauksia

Onpas ollut kiva palata taas aksatreenien pariin. Pitkä tauko teki kyllä tehtävänsä ja alkuun on tuntunut niin kököltä tuo tekeminen. Koira kyllä tietenkin yrittää parhaansa, mutta jotenkin se keväällä ollut mieletön yhteinen sävel hakee vielä itseään. Eipä kai se mikään ihme ole jos pari kuukautta on juoksematta rataa. Ohjaajan juoksukin tuntuu ja näyttää siltä, että kovasti yritän edetä lujempaa, mutta mitään ei tapahtu. Ei tulevaisuudessa siis ihan näin pitkiä taukoja. Tai koira saa taukoilla toki aksasta, mutta ohjaaja ei näin kauaa. Harmittaa kun omissa juoksutreeneissäkin pääsi alkuvuonna ja keväällä niin hyvään vauhtiin ja nyt täytyy taas aloittaa melkein alusta. 

Nyt kun hallilla on ollut kesällä rauhallista niin olemme Domin kanssa ahkerasti käyneet kaksi kertaa viikossa tekemässä lyhyitä täsmätreenejä. Jokaiselle treenille on aihe tai kaksi ja pari harjoitusta tehdään niiden ympärille. Täsmätreenit päätämme aina mukavaan ja helppoon vauhti-putki rallatteluun. Viime viikonlopun treeneissä aiheena oli valssit ja takaleikkaukset. Valssit on meille, miten sen nyt kauniisti muotoilisi, vaikeita. Niitä on vältelty. Oman ja toki koiran oppimisenkin kannalta tartuin kuitenkin härkää sarvista ja olemme nyt pari kertaa keskittyneet vain niihin käydessämme hallilla. Takaaleikkaukset tuntui näissä treeneissä myös erityisen hankalilta, koira kysyi aivan liikaa, joten niitä on tarkoitus vahvistaa yhtä lailla.


Viime viikolla käytiin tekemässä myös yhdet ratatreenit Niinun suunnittelemalla vauhdikkaalla koko hallin kokoisella radalla, jossa pääsi todella juoksemaan, mutta siinä oli myös haastavia tekniikkapätkiä. Oli vaan niin hauska juosta yhdessä. Ja se riemu Domin silmissä on myös niin liikuttavaa. Treenitkin sujuivat yllättävän hyvin. Haasteena oli koiran irtoaminen ansahypyille. Teemu yritti rataantutustumisessa "varoitella" näistä hypyistä, mutta nauroin että mun pieni ja kiltti sheltti ei totisesti niille irtoa. Domi päätti nolata ohjaajansa ja sinnehän se irtoili ja komeasti irtoilikin. Yhtäkin pätkää katsottiin videolta useaan otteeseen hidastuksena Teemun kanssa ja niin vaan ohjaaja tekee oikein ja ajallaan, mutta mun pieni sheltti siintää siitä huolimatta korvat ja silmät sulkien kauas. Hahhaa, meillä on siis uusia haasteita. Pääsin myös kokeilemaan länderiagilitya Jennin Ako länderin kanssa. Vaikka tapasimme ihkaensimmäistä niin treenit sujuivat hyvin. Ja ohjaajalle tekee kyllä niin hyvää nämä lainakoirien ohjaukset. Olipas hauskat treenit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti