maanantai 20. heinäkuuta 2015

Kolme pentua

 

Meillä oli koko viime viikon Vila pentu hoidossa. Melkoista haipakkaa ja vauhtia riitti. Vaikkakin ne saivat olla pihalla tai meidän takaterassilla aina kun ei vain satanut. Sisällä tuntui, että koko ajan törmätään johonkiin niin parempi oli viettää aikaa pihalla enimmäkseen. Välillä piti rallatella myös keskellä yötä, mutta se toiminta kyllä katkaistiin hyvin nopeasti. Nyt on jotenkin epätavallisen rauhallista talossa, kun Vila lähti kotiin. Ja ajattelin, että täällä olisi myös pari hyvin väsynyttä nelijalkaista, mutta ei.


Vila on kyllä hyvin kiltti pentu. Onhan Shokkikin kiltti, mutta kyllä Shokki selvästi enemmän testaa ja kyseenalaistaa. Ehkäpä nämä juuri niitä nartun ja uroksen välisiä eroja. Yhtä reippaita ja energisiä molemmat ovat. Karvanlaadultaan ne myös olivat kuin yö ja päivä. Shokki tukkajumalana ja Vila sporttisella karvamallilla. Vilaa jalkoineen näytti isommalta jopa, mutta todellisuudessa Shokki oli kyllä sen kaksi senttiä korkeampi, karvapeite hämää suuresti.


Domi oli ensimmäisen illan jopa vähän liiankin kiinnostunut Vilasta. Yritin kyllä kertoa Domille, että se on Vilan eno ja tuo on hieman härskiä toimintaa. Ei varmasti Shokkiakaan tulevaisuudessa haittaa että heillä on Vilan kanssa sama isä, sen verran kuiskuttelua korvaan Shokkikin Vilalle antoi. Loppujen lopuksi Vila taisi olla täällä lauman pomona, kun aivan pokkana vei luita pojilta miten sattuu ja jos pojat uskalsivat lähelle Vilan syödessä luuta niin kova murina alkoi jo kaukaa. Tais olla Domi aika ihmeissään.


Ei voi taas kuin kehua Domia. Se on kyllä niin äärimmäisen kiltti kaikkien pentujen kanssa. Ja miten se jaksaakaan leikittää niitä loputtomasti. Ehkäpä se on vain itsekin niin samalla tasolla niiden kanssa. Harva "aikuinen" jaksaa tollasta rallia ja päälle hyppimistä ainakaan kauaa. Hauska oli kävellä tuon kolmikon kanssa liikenteessä, kun melkosen moni jäi pentuja ihastelemaan. Yllättävän monelle myös Domi meni täysin pennusta. Kyllähän se aika pehmoselta pennulta näyttääkin tuossa tämän hetkisessä karvanpituudessaan. Pari myös kysyi miten jaksan kolmen pennun kanssa, mutta onneksi nuo kaikki "pennut" eivät sentäs omia ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti