perjantai 3. heinäkuuta 2015

Jatkokouluttautumassa

Tiistaina päästiin Vapun luokse Siuntioon lisäämään hyppytekniikkaosaamistamme. Valmistuimme vuosi sitten hyppytekniikkakouluttajiksi ja olen nyt vajaan vuoden verran säännöllisesti kouluttanut koirakoita. Ihanaa oli päästä taas mahtavassa porukassa kerääntymään ja jakamaan ajatuksia sekä saamaan lisää oppia. Kävimme myös asiakas caseja läpi ja sain paljon vahvistusta omille ajatuksilleni ja koulutuksissani käyttämilleni tavoille. Täysin oikealla tiellä ollaan ja oli ihanaa myös käydä vahvistamassa itsetuntoaan asiasta.


Koulutuksen aiheita olivat hyppyhaasteet radalla sekä ohjaajaan roolit hyppykoulutuksen eri vaiheissa. Projektikoirien kanssa teimme hyppyhaastavia ratakuvioita. Itsenäisesti olen Susan Salon kirjojen oppien mukaan ahminut paljonkin haastavampia ratatreenejä, mutta pääosin olen käyttänyt niitä vasta oman koiran kanssa. Nyt pääsimme kouluttautumaan useiden erilaisten koirien kanssa. Pikkuhiljaa myös osa asiakkaiden koirista ovat valmiita jo näihin selvästi vaativimpiin tehtävimpiin.


Domi pääsi projektikoirana myös hieman hommiin. Domihan on taukoillut melkein parisen kuukautta agilitysta, mutta hyppytekniikkaa olemme jonkin verrran tehneet ja muuten kasvattaneet kuntoa varsinaista treenin aloittamista varten. Kuten arvata saattoi koiralla hieman kiehahti yli pitkästä aikaa töihin pääsemisestä. Teimme radan omaista hyppytekniikkatreeniä jossa koiran kaarteet levähtivät huuuuurjan pitkiksi. Vire varmasti myös osana, mutta myös keskeneräinen kroppa ja pohja varmasti vaikutti. Treenasimme nurmikentällä ja meidän vuoron aikana iski tietenkin hillitön sadekuuro tehden pohjasta melko liukkaan. 

Domi verryttelemässä
Näinpä vahvistimme Domin kanssa taipumista. Oikeassa laukassa saimme todella tehdä työtä taipumisen kanssa, mutta vasemmassa laukassa taipui kropastaan hyvin paljon paremmin. Puolieroja on useimmissa koirissa, mutta harvoin näin selvää. Epäilin, että kropasta saattaisi löytyä pientä jäykkyyttä oikealta. Eilen Marin luona käynnillä sainkin jo vastauksia ja sieltä löytyi pientä jumia oikealta puolelta kaulanikamista, kiertomaisesti eli enemmänkin mahdollisesti liukastumisen peruja kuin törmäämisen. Onko sitten liukastunut nurmipohjalla tai aikaisemmin, mutta pääasia että kaikki oli taas hoidettavissa.


Toisella kierroksella projektikoirien kanssa teimme vauhtisuoralla vedättämistä sekä hypyille fokusointia. Kuten etukäteen jo tiesin mun vedättäminen on Domille myrkkyä, enkä vieläkään pysty vedättämään Domia kunnolla ilman sen hypyn hajoamista. Ilman vedättämistä ja etupalkalla koira hyppää huomattavasti paremmin. Sain siis vahvistusta Vapulta omille ajatuksilleni, kuinka Domin kanssa lähdetään entisestään sen hyppyä parantamaan. Emme tehneet kovin montaa toistoa Domin kanssa,  sillä tiedän sen kropan olevan vielä keskeneräinen ja keskeneräiseltä kropalta on epäreilua vaatiakaan liikaa.

Mun oli tarkoitus lomailla kouluttamisen osalta koko heinäkuu kouluttamisen osalta, sillä syksyllä on luvassa hyvinkin paljon koulutusta, mutta jotenkin sitä on näköjään kuitenkin löytänyt itsensä jo pariin kertaan heinäkuun puolella kouluttamasta hyppytekniikkaa ja ensi viikolla koulutan muutamana iltana. Ehkäpä loppukuun lomailen siis. Syksyllä jatkamme Vapun opeissa kouluttautumista tällä saralla ja tällöin mukana myös fysioterapeutti Anna Boström.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti