keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Kolmella sadalla mielenrauhaa


Domi on taukoillut nyt jo melkoisen pitkään agilitysta. Ensin tuli ilmeisesti toisen koiran kanssa törmäämisestä syntyneet jumit, sitten ihotulehdus, sitten taukoiltiin ihan tarkotuksella ja kun oltiin palaamassa treenikentille löytyi taas ihmeellisiä jumeja vaikka koira oli vain lomaillut. Selkeästikään taukoilu ei oikein sovi Domille, kun kaiken maailman pikkuvaivat ja jumit iskevät tauon aikana. Mahdollista toki että lihaskunnon heikkeneminen vaikuttaa myös asiaan. 

Näiden hieman ihmeellisten jumien ja tuon ihotulehduksen venymisen myötä mua rupesi askarruttamaan että onko koiralla kaikki varmasti hyvin. Jaoin ajatuksiani myös Marin kanssa ja tulimme siihen tulokseet että varmuuden vuoksi käytetään se verikokeissa. Kävimme sitten perjantai-iltana antamassa verta kolme putkilollista lääkärillä. Domi näytti aika katu-uskottavalta siinä lääkärin pöydällä, kun hoitaja oli saanut verta pitkin Domin etujalkoja. Domista testattiin siis verenkuva, munuais-ja maksa-arvot sekä kilpirauhasen vajaatoiminta.

Vielä myöhään perjantai-iltana saimme soiton eläinlääkäriltä, että sekä verikokeen tulokset että munuais-ja maksa-arvot ovat täysin oppikirjamaisissa arvoissa eikä niissä näin ollen ole minkäänlaista poikkeamaa vaan ovat hyvinkin terveen koirat arvot. Kilpirauhasen vajaatoiminnasta kertova määritys lähti eteenpäin laboratoratioon ja tulokset siitä saimme eilen. Myöskin kilpirauhasarvot olivat kaikki täysin normaalirajoissa eikä Domilla ole siis kilpirauhasen vajaatoimintaakaan.


Näiden tulosten perusteella sillä alueella Domi on siis terve kuin pukki ja me lähdetään ahkerasti taas kasvattamaan kuntoa ja suunnittelemaan treeni-ohjelmaa sille. Kolmesataa maksoi tuo hyvin pikainen verenluovutuskäynti Espoon Eläinsairaalassa, mutta saipahan hysteerinen omistaja ainakin sillä rahalla mielenrauhaa. Hyvin pieni hinta se siihen nähden kuitenkin on. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti