perjantai 8. marraskuuta 2013

VekkauksiaTiistaina treenattiin vekkauksia. Vekillähän on tarkoitus suoristaa koiran juoksulinjaa suoremmaksi seuraaville esteille. Muiden kanssa niitä on toki käyttänyt, mutta vähänlaisesti vielä Domin kanssa. Niitä on varmaan radoilla käytetty jonnin verran, mutta ei treenattu sen kummemmin. Ensimmäisellä kerralla Domi luki kakkosesteelle tekemäni vekin takaakierroksi. Mutta nopeasti pieni turkiseläin sai juonen päästä kiinni. 

Ensin yritettiin ihan vain päästä nelosputkeen asti. Helppoa se ei ollut. Treenattiin yli puolet treeniajasta kolmosesteeltä nelosputkeen pääsyä. Domi irtosi hyppäämään kakkoshypyn lukuisia kertoja kaikista estelyistä huolimatta. Irtoomista on paljon treenattu joka myös näkyy. Jatkossa pidettävä tasapaino irtoamistreenin ja käteentulon treenamisen kanssa. 

Puomilla otin reilun sivuttaisetäisyyden ja hienosti Domi teki nopeat ja itsenäiset alastulot jokaisella kerralla. Alkuperäissuunnitelmana oli juosta A:n vasemmalta puolelta ja tehdä takaaleikkaus kepeille, mutta Domi suorittaa A:n niin valtavan nopeasti että en kerenny oikeisiin asemiin lähellekään. Takaaleikkaus kyllä toimi, mutta koira ehti huutaa aivan liian monta kertaa MIHINMIHINMIHINPRKL??niin vaihdettiin suunnitelmaa. Jotta pääsin juoksemaan A:n oikeaa puolta tein sylkkärin ennen A-estettä, joka toimi hyvin.  

Vekkaukset tehtiin myös hypyille 10 ja 11 ja niillä sai hyvin pidettyä kaarrokset pienempinä. Hymyn huulille sai treenien jälkeen Domin hieno puomi ja kepit ja niillä toiminut reilu sivuttaisetäisyys. Muutenkin ihana aina huomata kuinka nopeasti Domi saa juonen päästä kiinni ohjaajan vain ohjatessa oikein. Vaikka tänään ei toivottukaan irtoamista niin salaa olin myös tyytyväinen eläimen irtoamiseen ja itseluottamuksen kasvuun. 


Treenit 4.11

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti