sunnuntai 23. elokuuta 2015

Kakara saavuttanut puolen vuoden rajapyykin


Tällä viikolla juhlittiin tonttikauppojen lisäksi meidän puolivuotista kakaraa. Shokki on keskittynyt kasvamiseen ja kavereiden kanssa painimiseen. Ja Domin kiusaamiseen. Paljon ollaan yritetty edelleen tuoda uusia asioita ja vierailtu erinäköisissä paikoissa. Shokki on edelleen hyvin reipas ja sopeutuvainen kaikissa tilanteissa. Eikä tarvitse miettiä sen stressaavan missään tilanteessa. Autojen ja pyörien jahtaamista on saatu kuriin. Nopeuttaisi varmasti asiaa jos asuisi enemmän ihmisten ilmoilla, mutta eteenpäin on selvästi kuitenkin menty. Työtä se kyllä vaatii. Ja kärsivällisyyttä. Karvaa sillä on enemmän kuin laki sallii. Miten mulle päätyy nuo karvajumalat? Shokin veli on aivan kalju. Shokki näyttää takaapäin ihan kuin sillä olisi villahousut jalassa. Ei varmaan kaikista mukavinta ainakaan näillä helteilä. 


Shokki on muuten todella röyhkeä kaveri. Muita koiria nähdessään, se menee suoraan kysymättä iholle. Joku kerta tulee vielä kuonoon. Huulten nostelusta ja murinasta se vain innostuu ja kerää kierroksia. Shokki on myös kotona röyhkeä. Sen mielestä on ihan ok hypätä keskellä yötä tai viimeistään viideltä aamulla sänkyyn ja antaa varottamatta pusumaratooni. Ruoka-aikaan on myös aivan sallittua komentaa ja vaikka hyppiä pitkin kaapin ovia jos palvelu ei ole tarpeeksi nopeaa. Sisällä se saa omasta mielestään riekkua niin paljon kuin haluaa, vaikka jo ihan turvallisuussyistä sisällä riekkuminen on kiellettyä. Pihalla lääniä kyllä riittäisi. Meillä on siis hieman keskusteltavaa vielä ainakin näistä asioista. Se osaa torutessa myös heittäytyä maailman pienimmäksi ja söpommäksi koiranpennuksi. Miten niin yrittää kietoa meidät pikkurillin ympärille?


Kerran viikossa olen käynyt sen kanssa hallilla leikkimässä ja juoksemassa speedbumbien ja suoran putken läpi. Mitään suunnitelmallista treenausta ei olla tehty vaan keskitytään nyt vain hauskanpitoon, leikkimiseen ja ohjaajaan fokusoitumiseen. Tähän asti nuo on toimineet aivan loistavasti. Omalla pihalla yritän ehtiä esteen tarjoamista vahvistamaan. Mitään kääntymistä ei harjoitella vielä vähään aikaan sillä se on raskainta kasvavalle kropalle. Viime viikolla aloitimme Niinulla pentukurssin, joten häiriössä treenaamista saamme sen myötä. Ensimmäisellä kerralla ainakin Shokista sai olla mielettömän ylpeä. Vaikka ympärillä oli parhaimmilaan viisi koiraa niin Shokin fokus oli minussa ja jaksoi keskittyä ne minuutit jota yhdessä hallissa tehtiin. Kaikista tärkeintä on että Shokki on pysynyt terveenä ja vaikuttaa hyvin onnelliselta shelttikakaralta. Edelleen ne tulevat enemmän kuin täydellisesti toimeen Domin kanssa. Tälläkin hetkellä rallattavat tuossa pihalla sydämensä kyllyydestä.

6 kuukauden mitat
paino: 5200 g
säkä: 31,7 cm

3 kommenttia:

 1. Ihan sattumalta olen eksynyt blogiisi! Ihanan oloinen kaveri tuo Shokki! Onko sulla siitä minkäänlaista seisomakuvaa? :)

  // Shokin uusi salainen ihailija ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kun eksyit ja kiitos kommentistasi! :) Hän on hurmuri poika <3

   Löytyy kyllä seisomakuvia, lisäänpä illalla tähän tekstiin yhden seisomakuvan :)

   Poista
 2. Sitä seisomakuvaa vieläkin odotellessa, sen verran ihana pakkaus! ;)

  VastaaPoista