torstai 20. elokuuta 2015

Unelman tekee mahdottomaksi yksi ainoa asia, epäonnistumisen pelkoJoskus asiat vain loksahtelee niin täydellisesti paikoilleen. Vieläkin pitää nipistellä itseään että tämän uskoo todeksi. Meidän innostuksella ei ole rajaa. Tiistai-iltapäivänä teimme kaupat meidän unelmien tontista. Omistamme nyt siis 2,4 hehtaaria maata Kirkkonummen Luomasta aivan Hviträskin kupeesta. Melkein rantatontin.  Meidän tontilta on vain noin 200 metriä Hviträsk järvelle, jossa meillä venevalkama oikeus. Hviträsk järvi on Kirkkonummen isoin, syvin ja mielestäni ehdottomasti kaunein järvi. Oma polku vie rannalle, jossa voi vaikapa käydä koiria uittamassa.

Kaikista mieletöntä että olemme aivan keskellä ei mitään, mutta silti niin lähellä Kehä III:ta ja Länsiväylää. Helsingin keskustaan huristaa alle puolessa tunnissa. Naapureita meillä ei ole näköpiirissä paitsi viistosti oikealla tien toisella puolella ratsutalli. Naapuritonteille ei ole rakennuspaikkoja määritelty, joten kovin lähitulevaisuudessakaan emme lähinaapureita saa. Niin ihanaa. Lääniä riittää vaikka mihin. Koirat saavat rajatonta tilaa temmeltää omassa metsässä ja tietenkin heille rakennetaan myös oma agilitykenttä. Sille on paikka jo katsottuna (asiat tärkeysjärjestykseen). Tontille haluamme siis pihapiirin lisäksi ison nurmikentän ja oman pienen lammen. Tontti nousee kivasti kallion päälle, josta aukeaa kaunis metsä. Ehkäpä joku päivä tontille voi harkita myös hevosta tai vaikkapa lampaita. Koitetaan nyt kuitenkin ensin saada talo rakennettua.

Tontille ei ole vielä tietä. Yksityistietä pääsee onneksi noin 100 metrin päähän. Pikimmiten aloitamme siis tien rakentamisen sekä yritämme saada suunnittelutarveratkaisun hakemista varten lukemattoman määrän dokumentteja Kirkonummen kunnalle. Vasta suunnittelutarveratkaisun jälkeen voimme hakea rakennuslupaa. Toiveena saada rakennuslupa ensi kesälle ja realistisesti ajateltuna muutto voisi tapahtua vajaan kahden vuoden päästä. Mutta kaksi vuottahan menee nopeasti, eikös. Vapaa-ajan ongelmia ei tule olemaan. Varsinkin rakennustöiden alettua täytyy todella karsia muista aktiviteeteistä. Koirat voivat onneksi olla aina mukana tontilla ja onneksi tontti sijaitsee vain alle viiden kilometrin päässä nykyiseltä kodiltamme. 

Tuolla puiden välissä kallion alapuolella näkyy paikka mihin joku päivä valmistuu meidän uusi koti
"Naapuritalli"
Talon suunnittelua aloiteltu

Tässäkin blogissa tulee varmasti pieneltä osin siis tulevaisuudessa näkymään meidän pientä "projektia" Jos vain millään rahkeet riittävät niin olisi ihana perustaa oma blogi tuota rakennusprojektia varten.  Nyt jatkamaan talon suunnittelua ja itsensä nipistelyä..

1 kommentti:

  1. Aivan upea tontti ja miltä sijainnilta!! Itselläkin haaveissa joskus tuollainen, mutta tuohon lainaan taitaa olla vuosikymmen aikaa vielä :D

    VastaaPoista