torstai 26. syyskuuta 2013

Myötätuulessa

Eilen illalla oli kesäkauden viimeiset ulkotreenit. Onneksi viimeiset. Auton mittari näytti huimaa plus kahdenasteen lämpötilaa. Hrrr. Kyllä vain kaikille koirille muistin pakata takit mukaan, mutta itselleni en muistanut ottaa edes hanskoja. Kotiin päästessäni olin melkoisessa syväjäässä. Mutta onneksi ensi viikolla treenatan lämpimässä hallissa ja vielä uudella pohjalla.

Meno Domin kanssa viimeisimmissä treeneissä on ollut todella hyvää. Onko tauko vaikuttanut vai ohjaajan täysi keskittyminen ja parempi ohjaaminen, mutta tuntuu kuin Domi olisi puhjennut "kukkaan".  Estehakuisuus ja irtoaminen on parantunut ja muutenkin tuntuu että palaset loksahtelee paikoilleen. Jei.

Hyppytekniikkatreenit on myös auttaneet valtavasti. Niiden avulla on saatu malttia ja pyöreyttä Domin hyppäämiseen. Pääsen jo irtoamaan runsaasti ilman, että Domilla tulee hätä ohjaajan perään, jolloin helposti myös rimoja tippuu. Hyppytekniikkatreenejä toki jatketaan jatkossakin säännöllisesti. Joulukuussa päästäänkin seuraavan kerran Vapun silmien alle treenaaman koko viikonlopuksi hyppytekniikkaa.

Koira sekä ohjaaja on myöskin saanut rutkasti itseluottamusta. Tämän seurauksena Domi on myös alkanut kuumuamaan aikaisempaa enemmän. Olen onneksi saanut pidettyä itseni hyvin rauhallisena näissä tilanteissa. En meinaan ole sieltä kärsivällisimmästä päästä. Mikäli koira on kuumunut liikaa niin ollaan pidetty pieni tauko. Eihän siinä mielentilassa oppikaan perille mene. Eniten tuo kuumuminen on näkynyt lähdöstä varasteluna. Nykyään se on ky sätkynukke lähdössä, hytkyy ja nytkyy joka suuntaan ja pienestäkin äänestä syöksyy matkaan. Vaatii siis treeniä.

Itse treeneihin. Meillä oli hirmuisen kiva hyppyrata viimeisellä treenikerralla. Sopivasti tekniikkaa, mutta myös irtoamista sekä hieman luukutusta. Tämän vuoksi halusinkin radan myös tänne blogin puolelle itselleni muistiin. Domi ei malttanut pysyä lähdössä, joten kun aikaa oli niin otettiin alkuun ihan vaan lähtöharjoituksia eri variaatioin.

Radan alussa kakkoselle pakkovalssi ja ennen kolmosta napakka putkijarru. Ilman putkijarrua sai vain jäädä ihailemaan koiran perävaloja sen verta lähekkäin nuo kaksi suoraa putkea olivat. Näin kävi myös meillä ensimmäisellä kerralla. Seuraavilla toistoilla tein niin voimakkaan jarrutuksen että sain koiran kieltämään putkelta. Saatin putkijarru sujumaan, mutta kyllä Domi edelleen kakkosputkesta ulos tullessa triplavarmasti " pitääkö mun tosissaan kääntyä kun tuo putkihan olisi tuossa sopivasti tarjolla?" Vitosputkeen takaaleikkauksella.

Esteet 6-7-8 olikin hitusen hankalampi kohta.Sen verta ikävästi hypyt oli  kentälle laitettu, että esim. takaakierto- valssi oli ihan mahdoton, sillä olisi juostu päin seiskahyppyä. Myös takaakierto-persjättö oli melko riskialtis. Ekalla kerralla me teimme sen sillä ja saimme sen onnistumaan, mutta kyllä meinasin olla seiskahypyn seassa. Treenasimme siis ensin yksittäisenä tuota jyrkkää takaaleikkausta kepeille. Parilla ekalla kerralla Domi haki vasta toiseen väliin, kun ohjaajalla jalkaterät lähti kääntymään liian aikaisin. Tämän jälkeen sujui hyvin.

Kepeillä oli myös otettava hyvä etäisyys, muuten olin auttamattomasti myöhässä kymppihypyn päällejuoksussa. Kesti hyvin. Meillä oli  tuon ysiputken tilalla pussi, mutta yhtä lujaa Domi sieltä luukutti ja kiire päällejuoksuun tuli joka kerta. Loppusuora olikin sitten pelkkää luukutusta. Domi irtosi hyvin eteen käskyllä okserille, sillä vaikka lähetin melko kaukaa 12-putkeen niin perässä olin jo 13 putkesta ulostullessa. 

Viimeiseksi otettiin sitten koko rata "nollana". Vaikka en sitä lähtiessäni uskonutkaan niin kyllä nollalla maalin tultiin. Aikamoinen flow rata. Varsinkin keppien takaaleikkaus oli hieno. Mutta kyllä loppusuoralla hapotti jaloissa.
 

Treenit 250913

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti