keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Adios kesä

Aika tympeän näköistä sakkia odottamassa kuivausta

Nyt on ehkä luovutettava kesästä ja myöntää että syksy on tullut. Kesä oli upea, siitä ei pääse mihinkään. Eilisellä iltalenkillä tuli kuitenkin vahvasti sellainen tunne, että nyt on kaivettava kaulaliinat, pipot, hanskat ja paksummat takit esille.  Tänään oli sitten vahva tunne, että täytyisi kaivaa kumisaappaat varastosta. Ei kuitenkaan kannata vajota syysmasennukseen. Enään reilu kolme kuukautta niin päivä rupeaa pitenemään. Ja onhan syksy kaunis ja tunnelmallinen vuodenaika. 

Omien tavaroiden lisäksi koirille täytyy kaivaa heijastinliivit sekä heijastinpannat käyttöön. Meidän aamulenkit starttaa jo ennen kuutta ja tällä viikolla on ollut jo pimeää silloin (varsinkin kun jostain syystä missään ei vielä aamuisin katuvaloja ole päällä). Kannattaa ne koirien toppatakit ja BOT-loimetkin kaivaa jo lähelle, eipä ne pakkasetkaan toivottavasti kovin kaukana ole. Mieluummin pirtsakoita kuivia pakkasaamuja kuin pimeitä sade-aamuja.

Eniten meitä harmittaa syksyssä tämä pimeys. Meidän lenkit pääsääntöisesti lenkkeillään metsässä ja kun kohta täytyy viettää ne päivän ainoat valoisat tunnit töiden parissa niin jää metsäsamoilut pääosin viikonlopulle. On täällä onneksi paljon valaistuja lenkkipolkuja ja niitä tulee kokoajan lisää (mikä on muuten aivan huippua, kiitos Espoon kaupunki), mutta ei se kuitenkaan ole sama asia kuin kulkea peltoja ja metsäpolkuja pitkin, missä voi huoletta pitää kaikki koirat vapaana.

Tämänpäiväisestä sateesta johtuen emme ajaneet Ojankoon treeneihin. Tarkoitus oli mennä vahvistamaan kontakteja perjantaisia epiksiä varten, mutta en todellakaan halunnut mennä testaamaan pitävyyttä märille kontakteille. Onneksi hallikausi alkaa aivan pian niin ei tarvitse pelätä liukkaita kontakteja. 

Maanantaiset Niinun treenit olivat muutes aivan huiput. Me tehtiin rataa yhdessä, luotin koiraan ja etenin ja lopputulos oli loistavaa. Ja mulla oli hienosti irtoava koira. Niinukin totesi, että joko pikkuhiljaa rupeaisin uskomaan, että Domi irtoaa. Niin karman laki ettei tälläisistä treeneistä tietenkään ole kuvamateriaalia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti