tiistai 24. syyskuuta 2013

K niin kuin kontaktit

Sunnuntaina Ojangossa koko porukalla. Russelit pääsi Juhan kanssa ratatreeniin. Rakennettiin noin 2-3 luokan tasoinen 18-esteen hyppyrata. Juha vetäsi sen sitten molemmilla russeleilla vauhdikkaasti ekalla nollana läpi. Aikas taitavaa menoa. Ei voi muuta sanoa. Loppuaika hiottiinkiin vain kaarteita pienimmiksi.

Domin kanssa keskityttiin vain ja ainoastaan kontakteihin tällä kerralla. Ensimmmäisenä työn alla puomi. Ohjaajan taakse jättäytyminen tarvitsee treeniä. Domi menee kyllä alas asti, mutta hieman epäröiden sekä hitaasti. Muuten puomi on hyvällä mallilla.

Meidän Juoksu A:n tilanteesta sekä muutenkin Juoksu A:n opettamisesta on tullut paljon kyselyä ja yritän lähiaikoina koota ihan erillisen postauksen aiheesta. En ole kuitenkaan hetkeäkään katunut vaihtamista siihen ja tarkoitus olisi myös Sentille vielä opettaa Juoksu A. Siitä tulee varmasti antoisa ja opettavainen projekti. 

Domin kanssa Juoksu A:n treenaaminen vähän jäi unholaan kesän ajaksi. Nyt olisi tarkoitus ottaa pieni askel taaksepäin ja vahvistaa sitä taas. Onnistumisprosentti on kyllä lähes 100 %.  Yhdessä möllikisoissa A:lta virhe saatiin vaikkakin videolta kuitenkin pystyi varmuudella todentamaan että Domi kontaktille osui. Tavoitteena siis kahden laukan alastulo niin että kaikki tassut ponnistavat kontaktialueelta, näin tuomarillakaan ei ole epäselvyyttä osuuko koira kontaktille vai ei. Myös ne A:n jälkeiset jyrkät käännökset ovat treenilistalla

Lopuksi vielä keinua. Kuten videolta huomaa se on melko kesken vielä. Ihan suoraan sanottuna en vieläkään tiedä minkänäköiseksi sen loppujen lopuksi haluan. Äh. Voisikohan koko esteen poistaa. Tällä hetkellä tarjoaa 2on2off:ia keinulla kuten puomillekin, mutta tuppaa vapauttamaan itse itsensä. Tästä en kuitenkaan ole suurta numeroa vielä tehnyt, sillä muuten paineistuu ja rupeaa hiipimään alastulolla. Nopeampikin se varmasti voisi olla, mutta tällä hetkellä olen tyytyväinen, että Domi suorittaa sen turvallisesti, eikä yritä lentokeinua joka toistolla. Varmuuden myötä varmasti myös nopeus kasvaa.Ps: Tuo tyhmä Youtube tekee niin pirun huonolaatuisiksi nuo videot. Pahoittelut!

Pps: Meillä jää parit Sporttiksen treenit heti alkuun välistä, joten laitahan mailia jos haluat edullisesti hyvään ja lämpimään halliin Sporttikoirahallille treenaamaan nyt lauantaina ja/tai ensi viikon lauantaina klo 13-14 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti