keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Helletreeniä


Maanantain Niinun treenit ja eiliset epikset juostiin melkoisen helteisessä säässä. Ihanan poikkeuksellinen kesäkuu ollut. Onneksi tuo Hurtan viilennystakki todella toimii ja tekee koiran olon huomattavasti helpommaksi helteellä. Se pysyy viileänä yllättävän kauan. Olen saattanut kastella sen kotona ennen treeneihin menoa ja se on ollut viileä  vielä treeneissäkin. Näillä helteillä olen huomannut Domissa konkreettisen eron kun sillä on loimi päällä ja kun ei. Ihan huippua, että tälläinen tuote on olemassa! 

Niinun treeneissä maanantaina oli aika kinkkinen rata tulevia sm-kisoja silmällä pitäen. Meidän treeneissä plussaa oli ehdottomasti hyvä juoksu A, vaikka A:lta kännyyttiinkin reippaasti vasemmalle. Domi tulee myös todella hienosti vetoihin mukaan, näissä treeneissä kyllä vedätin liikaa ja sain jopa juoksemaan putkesta ohi. Täytyy löytää se kultainen keskitie. Kehitettävää meillä on selkeästi putkikulmissa ja putkeen lähetyksissä. Myöskään kepeiltä en pääse vielä ollenkaan tarpeaksi irtoamaan sivulle. Tämän treenaamiseen täytyy ottaa viimeisiin väleihin ohjurit taas mukaan. Niin ja ohjaaja muistaa katsoa koiraan eikä vain lähde rynnimään kohti seuraavaa estettä. Kauhea räpikoiminen hypylle kun lähdin vain rynnimään eteenpäin yhtään katsomatta koiraan,Eilen epiksissä ei tuloksilla juhlittu, mutta siltikin radoista jäi hyvä fiilis ja niissä oli paljon hyvää. Ja molemmilla radoilta saatiin myös hyllyt aikaan. Loppuradasta oli pari aika kiperää kohtaa ainakin mölliradalle. Ja eipä mekään niistä puhtaasti selvitty. 

Ekalla radalla kaaduttiin juuri siihen kohtaan kuten ajattelinkin. Rataantutustumisessa kauhustelin, etten millään kerkiäisi saatiin Kaarevalla suoralla putki- hyppy- hyppy- putki ja hieman koiran linjasta oleva hyppy, johon olisi pitänyt keretä selvästi merkkaamaan hyppy tai jopa hypyn edelle. No empä kerennyt. Domi ei kyllä anna anteeksi yhtään tuollaisissa tilanteissa vaan kun hyppy ei ole suoralla linjalla enkä merkkaa hyppyä niin juoksee kyllä perääni ja hypystä ohi. Lopun putki hässäkkä ei sitten mennytkään ihan taiteen sääntöjen mukaan. Kutsuin voimakkaasti Domin sujahtaessa putkeen ja Domi kääntyi takaisin putkessa. Tokalla kerralla suoritti putken ja suoraan siitä kääntyi takaisin putkeen. Loppusuoralla oli hyvä irtoaminen.

Tokalla radalla en saanut korjattua virhettäni ja kiellot tuli samaiselta pätkältä. Olin pahemmin jäljessä kuin ekalla radalla. Ei vaan kerta kaikkiaan jalat riittänyt ehtimään sinne ajoissa. Vielä juoksi puomistakin juoksi läpi. Aika kivasti ollaan onneksi päästy korjaamaan näitä, joka kerta kun on juossut läpi. 

4 kommenttia:

 1. Minkä kokoinen tuo teidän viilennystakki on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa kuvassa Domilla on 45 kokoinen päällä, mutta Domille mahtuu ihan hyvin myös 40 kokoinen viilennystakki. Tykkään itse, että se on hieman reilu niin viilentää paremmin :)

   Niin ja Domin korkeus noin 35 cm

   Poista
 2. Vastaukset
  1. outoa, Youtuben mukaan oli piilotettu, mutta toin videon uudestaan, toivottaavsti nyt toimii! Kiitos huomiosta!! :)

   Poista