maanantai 24. kesäkuuta 2013

Keskikesän juhlinnatJuhannuksesta on selvitty eilen illalla kotiin. Rankkaa oli- ainakin jos koirilta kysytään. Loistavassa seurassa syötiin ja juotiin hyvin, saunottiin, uitiin, poltettiin kokkoa, käytiin lavatansseissa, urheiltiin ja tietenkin leikittiin paljon koirien kanssa. Kuulostaa ihanalta ja sitä se olikin. Pojilla oli seuraneitinä kultainennoutaja Hipsu, joka ei kovin seurallinen ollut vaikka Domi kaikkensa yrittikin. Hipsu on hyvin oman arvonsa tunteva narttu, joka pistää meidän pojat ruotuun. Hyvä niin.

Kokko poltettiin tänä vuonna järvellä kiven päällä, jotta ei tarvitse kenenkään valvoa yömyöhään sammutuspuuhissa. Kevin meinasi vaan heti alkuun käydä kaatamassa koko kokon, kun se ui kivelle ja nousi lavan päälle mihin kokko oli kerätty. Me kaikki yritimme huutaa Keviniä sieltä pois, mutta sinne se ui ja kävi kokeilemassa oisko siellä hyviä keppejä. Lopulta korvatkin palasivat russelille ja ui käskystä pois. Kevin on onneksi niin kevyt koira, ettei saanut kokkoa kaadettua vaikka kokon pohjalla seisoikin


Juhannuspäivänä miteltiin eri lajeissa mutta koirien harmiksi ne eivät päässeet mukaan peleihin ja se vasta koiria sapetti. Tikanheiton ja mölkyn ne vielä totteli ja pysyi poissa tieltä käskystä, frisbeenheiton ja metsägolfin pelaamisen aikana ne oli jo otettava remmiin ja kun siirryttiin sulkkiksen pelaamiseen ne riehaantui jo niin paljon haukkumaan, kun eivät päässeet mukaan, että ne oli pakko viedä mökkiin. Ensi juhannukseksi täytyy keksiä myös koirille omat lajit. Tai pistää muut ohjaamaan koiria agilityssa.

Domin uintitreenit on jatkuneet ja selvää lämpeämistä vettä kohtaan on huomattavissa. Ei se vieläkään itsekseen kahlaamaan mene, mutta namilla houkuttelemalla sen saa jo veteen astelemaan. Lauantaina Domi ilmeisesti oli pudonnut veteen, sillä yhtäkkiä se tuli läpimärkänä jalkoihin. Kova hinku sillä veteen olisi. Selkeästi harmittaa ihan suunnattomasti kun muut koirat siellä polskii.

Kevin on opetettu ettei se saisi yksin käydä uimassa vaan ainoastaan silloin kun joku on rannassa, mutta kyllä taas pari kertaa Kevin oli sinne karannut. Siitä jää kyllä onneksi aina kiinni märän turkin kanssa. Ensimmäistä kertaa näin muuten Kevinin hyppäävään laiturilta veteen. Toista noin vesipetoa russelia saa kyllä etsiä. Mikäli Kevinille ei heitä veteen mitään noudettavaa niin se rupeaa metsästämään omia vesikupliaan ja niitähän riittää. No, hupinsa kullakin. Ainakin se nauttii.


Neljä päivää pitäisi vielä jaksaa töissä, jonka jälkeen alkaa loma. Ansaittu sellainen.

2 kommenttia:

  1. Meidän sheltti oppi uimaan pelastusliivien kanssa, ehkä niistä olisi apua myös Domille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Meillä onkin jo veneilyn vuoksi ostetut pelastusliivit ja ehdottomasti otetaan käyttöön :)

      Poista