keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Kauniin talvipäivän kisailut
Sunnuntaina ajeltiin Sentin kanssa Hyvinkäälle kisaamaan. Tuomarina kisoissa oli meille ihan uusi tuttavuus Johanna Wûtrich. Paikan päällä kuitenkin huomattiin, että radat olivat tuomariharjoittelijan tuomaroimia. Molemmat radat olivat helppoja ja tuomari selvästi piti takaakierroista. Sehän ei haitaa, sillä niin mekin pidämme takaakierroista. Ajaessa kisapaikalle rupesi olo huononemaan ja koko kroppaa  kolottamaan melko nopeasti. Sitkeästi kuitenkin kisattiin molemmat radat ja syy olon huononomisellekin selvisi heti kotiin päästyäni. Kuume oli nosussut jo 38,40 asteeseen. Järkevää? Ei todellakaan. 

Ensimmäisenä oli agilityrata. Otettiin Sentin kanssa lentävä lähtö. Koira hieman ihmetteli "nopeaa" lähtöä, mutta kyllä selkeästi lähti paremmin liikkeelle kuin istumaan jätetyssä lähdössä. Kepeille asti rata sujui hyvin, mutta kepeillä jätti vikan välin pujottelematta. Otettiin koko kepit uudestaan ja Sentti otti ne melko varovaisesti, selkeästi paineistu virheestä. Loppuradasta pudotti vielä okserin ja loikkasi puomilta, jonka jälkeen sai sylikyydin maaliin. Lopputulos siis hyl.

Toka rata oli hyppäri, missä tosissaan oli useampia takaakiertoja ja ennakoivia valssejakin. Rata sujui hyvin enkä meinannut pysyä Sentin vauhdissa, mutta tämän täytyi kyllä johtua kipeästä olotilasta (muuten olen todella pulassa Domin kanssa radalla). Ainoastaan kepit olivat L-U-V-A-T-T-O-M-AN hitaat. Ohjasin ne myös itse liian varmistellen. Olisi pitänyt päästä ratojen välissä treenaamaan keppejä kunnolla. Lopputuloksena sekuntti yliaikaa. Ihanneaikaan pääsy kosahti kyllä tänään ehdottomasti keppeihin, harmi. Rata oli mielestäni meidän ehdottomasti paras ja sujuvin rata kolmosluokassa. Vaikka se kuumeessa tuli juostuakin. Sentti hyppäsi myös oikein hyvin vaikkakin molemmilla radoilla rimat olivat 35 cm:ssä, miinuksena tietenkin tuo okserin pudotus. Okseria pitäisi ehdottomasti kyllä enemmän treenatakin. Niin ja ensi kerralla toivottavasti ohjaajakin on yhtä skarppina. 

Ikävä sairastaa, kun talven kauneimmat päivät tähän mennessä on käsillä. Koirilla siis melko rauhallinen viikko. Domin agilitytreenit oli pakko jättää välistä, mutta eiköhän me lauantaina taas päästä treenaamaan. Onni on oma piha, jossa koirat varsinkin Kevin ja Domi keskenäänkin tykkäävät puuhailla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti