torstai 14. helmikuuta 2013

Juoksu treenejä

Jo melkein kuukausi sitten kävimme Sadun yksärillä juoksu A:n alkeita opettelemassa. Treenit on jatkuneet kotona parin viikon ajan. Hitaasti mutta varmasti. Kävin ostamassa Bauhausista putkieristettä (ei muuten maksa lähes mitään) ja kokosin niistä ilmastointiteipin avulla 60x60 cm neliön. Boxin sisäänmenoon ostin hieman paksumman putkieristeen.

Sain muutamia sähköpostia ensimmäisen juoksu A postauksen jälkeen. Aihe selvästi kiinnostaa ja moni muukin on lähiaikoina opettanut koiralleen juoksu A:n tai ainakin harkinnut opettavansa. Hyvä niin. Tapoja on varmasti monenlaisia, mutta meille tämä boximethodi tuntui olevan paras, toivottavasti olin oikeassa. Voi olla, että pelkillä speedbumbeillakin A:n harjalla ja juuri ennen kontaktialuetta saisi opetettua koiran juoksemaan kontaktin, mutta omasta mielestäni siinä tarvitsee melko paljon toistoja varsinaisella A-esteellä. 

Oheinen video on ensimmäisistä treeneistämme yksärin jälkeen, tällä hetkellä mennään jo paaaljon pidemmällä, mutta valitettavasti en ole videota treeneistä saanut. Olen joko tarvinnut apukäsiä palkkaamiseen tai olemme treenanneet iltaisin pihallamme ja valo ei ole riittänyt kuvaamiseen.

                                      
Domi kestää jo oikein hyvin ohjaajan juoksemiset ja fokus on silti eteen ja palkalle. Olen pyrkinyt siihen, että boxin läpi juostaan täysillä joka kerta. Toistoja olen ottanut vain noin viisi päivässä, jotta into ja vauhti varmasti säilyy. Olemme myös keskittyneet siihen, että vaikka ohjaja jäisi jälkeen tai vedättäisi (tai hyppisi vaikka haarahyppyhjä vierellä) niin koiralla fokus pysyy eteen ja alas.

Paljon olen videoita katsonut aiheesta ja paljon erilaisia tyylejä on selkeästi käytetty. Eräs ohjaaja nosti alkuun koiran A:n harjalle ja siitä juoksutti alas. Varmasti muuten yes, mutta mun pituudella tarvisin tikkaat, jotta saisin Domin sinne ylös. Muutamat ovat myös alkuun laskeneet A:n täysin alas ja pikkuhiljaa nostaneet seuraavissa treeneissä A:ta korkeammaksi. Tuossa tavassa pitäisi olla jo oma A-este omassa pihassa, jotta pääsisi vahän useammin kuin kerran viikossa A-estettä treenaamaan. Jos joku kaipailee niin tästä blogista (klik) löysin koottuna linkkejä YouTube videoihin, joissa on pätkiä ihmisten treeneistä juoksukontaktin opettelemisessa.

Luulen, että olemme pikkuhiljaa valmiita siirtämään opit A-esteelle. Hieman madalletulle A- esteelle toki ensin. Ensi viikonlopun olemme poissa, joten emme sitä vielä pääse omalla vuorolla treenaamaan, mutta ehkäpä viikon päästä lauantaina. Haaveeessa on, että näin hyvällä pohjatyöllä, saisimme tämän opin siirrettyä helposti ja nopeasti A-esteelle. Pian nähdään kuinka käy. Hyvin vai huonosti vai hyvin huonosti.

PS: Ihanaa ystävänpäivää kaikille. Meidän karvakorvat lähettää rapsuja kaikille koirakavereilleen. Löysin muuten tänään aivan ihanan pätkän YouTubesta (klik). Katsokaa ihmeessä. Ihana Splash!! Koira on totta totisesti ihmisen paras ystävä.

4 kommenttia:

  1. Olipas mielenkiintoinen teksti! Olen miettinyt Deanille juoksu-Aan opettamista mutta olen edelleen kahden vaiheilla! Ehkä miua eniten mietityttää miten lähden opettamaan sitä ja onnistunko siinä hyvin... Odotan mielenkiinnolla teidän lisävideoita treenien edistyessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivann yhtä aloittelijana täälläkin ollaan asian suhteen, mutta onneksi meillä on ammattilaisen tuki opettelussa, muuten en varmaan itsekään olisi uskaltanut juoksu A:ta lähteä opettamaan.

      Yritän saada kaikki pätkät hallilla kuvattua :)

      Poista
  2. Että nuo kannustushuudot vaan on niin ärsyttäviä :D tämän takia en oikein kyennyt agilitya ottamaan niin tosissaan kun ohjaaja suorastaan pakotti kiljumaan tuolla tavalla, vaikkei se itsestä tuntunut mukavalta. Ei kai miehetkin noin tee?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä jotkut miehetkin tekee, mutta useimmat varmaan ei :)

      Agility usein vaatii ohjaajaltakin hieman heittäytymistä.

      Poista