sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Koko jengi koossa taas

Raya Yai

Phi Phi
Nyt on lomat vietetty ja koirat haettu kotiin. Pieni shokki oli tulla niistä helteistä tänne pakkasiin ja lumituiskuun, mutta akut tuli ladattua ja jaksaa taas. Seuraavaa lomaa odotellessa :). Loma oli täydellinen kaikin puolin. Paikka kuin paratiisi, ilmat täydelliset ja tietenkin seura parasta mahdollista. Loma tuli vietettyä Thaimassa Phuketin Bangtao Beachilla ja sieltä retkiä tehden kuvankauniille paikoille mm. Raya Yai- saarille, Phi Phi saarille sekä Similan saarille.

Toi vesi <3
Villiapinoita syöttämässä

Mikäli Thaimaaseen suuntaa ja kaipaa ylellistä ja rauhallista rantaa niin voin kyllä lämpimästi suositella Bangtao Beachia ja erityisesti Laguna Phuketin aluetta. Meitä pyydettiin kirjoittamaan matkapäiväkirjaa ja se  on tarkoitus siirtää blogin muotoon pian, joten jos kiinnostaa lukea enempi reissusta sekä paikoista jossa kävimme niin vaikka sähköpostitse tai kommentoimalla voin jakaa blogia halukkaille kun saamme sen valmiiksi.

Thaimaassa oli koiria hirmuisesti ja onneksi useat melko hyvänvoivan näköisiä. Kulkukoiriakin tietysti oli, mutta useimmilla koirilla oli kyllä kaulapannat ja olivat hoidetun näköisiä.  Jälleen sai ihmetellä miten kaikki koirat pärjäsi niin hyvin vapaana liikenteen seassa. Muutama vuosi sitten Australiassa ollessamme näimme koiria, jotka osasivat toimia loistavasti ääniohjatussa liikennevaloissakin. Siellä ne kulki liikenteen seassa vapaana ja punaisten liikennevalojen kohdalla pysähtyivät ja odottivat vihreiden vaihtumista. Ihan uskomatonta miten koirat oppii liikkumaan isoissa kaupungeissa liikenteen seassa noin sujuvasti.
Voi sitä koirien riemua kun tulimme kotiin. Kauhee ikävä niitä olikin. Koirat saivat onneksi ihanat hoitopaikat lomamme ajaksi. Suurkiitos kaikille!! Kevin valitettavasti sairastui jo muutaman päivän jälkeen hoitopaikassaan ja joutui Viikkiin hätäpäivystykseen lopulta lähtemään kun vointi alkoi selkeästi heikkenemään, eikä pystynyt enää ollenkaan ulostamaan. Vaikka mitä tutkittiin niin diagnoosi jäi avoimeksi. Maksa-arvo oli hieman kohonnut, sappirakko todettiin suurentuneeksi, suolen liike oli normaalia hitaampaa ja perna suurentunut. Mahdollisena pidettiin mahasuolikanavan tulehdusta. Voinut olla seurausta stressireaktiosta. Kevin pääsikin sitten toipumaan Sentin luo ja melko nopeasti Kevin onneksi toipuikin. Ei muuten ole kovin kiva olla toisella puolella maailmaa koiran sairastaessa tuolla tavoin. Meidän pieni <3.

Sentti oli voinut oikein hyvin ja oli tullut hyvin toimeen kissankin kanssa. Normaalia enemmän se oli kuitenkin raapinut itseään ja nyt viikonlopun aikana paikannettiin siltä selästä kohtakin mikä kutiaa todella voimakkaasti ja taitaa hieman punoittaakin. Selkeästi häiritsee Senttiä, joten täytyy alkuviikosta soittaa eläinlääkärille ja kysellä mitä sen kanssa kannattaisi tehdä. Mitään muutosta missään ruokavaliossa tai muussakaan asiassa ei ole tehty.

Domi nautti varmasti täysin siemauksin Ellan ja Tepon luona olemisesta. Domi oli myös käyttäytynyt oikein nätisti, onneksi, joten ehkä se pääsee toistekin kylään. Selkeästi vieraskorea koira kun tän parin päivän ajan se on kotona ollut melko "pain in the ass" meidän sekä varmasti myös russeleiden mielestä. Ehkä se vaan yrittää kertoa kuinka ikävä sillä oli :) Niin ja Domista ja Teposta tuli myös leffatähtiä, joten jatko-osia odotellessa :) Linkki täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti