keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Joulutunnelmissa

Joulu tuli ja meni. Aatto- ilta meni isän luona loistavassa seurassa, ihanan ruoan ja juoman parissa sekä lahjoja avaten. Kiltisti on ilmeisesti oltu, kun saatiin niin paljon ihania lahjoja. Myös koirat saivat osansa lahjoista.  Paketeista löytyi perinteisiä lahjoja, kuten luita, dent-stickejä ja kongeja. Meiltä ainakin Domi ja Sentti saa lahjaksi uudet lämpimät takit, Keviniltä kunnon talvitakki jo löytyykin. Domille ajattelin  ostaa Hurtan Ultimate lämpötakin ja Sentille Hurtan lämpömanttelin.
Aatto-aamuna Juha kävi väsyttämässä koiria pitkällä lenkillä järven jäällä ja päivällä käytiin vielä Johannan ja Toscan kanssa lenkillä. Joulupäivä meni aika pitkälti lepäillessä ja kylässä käydessä mutta tänään aktivoiduttin taas enemmän. Vieraita kävi meillä ja koirat pääsivät pitkille lenkeille vapaanä rämpimään. Lunta on niin paljon että meidän tappijalat saa melko nopeasti väsytettyä lenkeillä. Domi on myös tehnyt joka päivä lumitöitä Juhan kanssa.
Käsi alkaa olemaan jo selkeästi parempi ja liikkuu melko hyvin jo sivusuunnassa, mutta taaksepäin ei vielä olleenkaan. Kättä ei saisi taakse viedäkään vielä moneen viikkoon. Ilkeästi se kyllä rutisee kun olen alkanut sitä kuntouttamaan. Olenkin uskaltautunut jo kerran päivässä koirien kanssa kävelylle. En yksin vielä kaikkia pysty taluttamaan mutta ainakin yhtä kerrallaan :) Ihanaa on ollut päästä ulkoilemaan.
Domi meni muutamaksi päiväksi Ellan ja Tepon luo. Siellä se saa hieman enemmän aktivointia kun meillä tällä hetkellä ja Teppo on ilmeisesti ikävöinytkin jo Domia melkoisesti. Ne on kyllä niin ihania yhdessä. Kaksi hölmöä pikku poikaa. Ne pusuttelee menemään vauhdissakin, pöljiä. Domi pääsee taas myös perjantaina Helin ohjaukseen agilityssa, kun Ella menee Tepon kanssa samoihin treeneihin.

Näin "lepäillessä" treeni-into on mielettömän kova. Ainakin hetken täytyy vain tyytyä katsomaan agility videoita ja suunnitella alkuvuoden kisakalenteria. Voi olla täysin toiveajattelua, että pääsisin alkuvuodesta kisaamaan. Mä elän kuitenkin siinä toivossa ja uskossa, että olkapää paranee ilman leikkausta ja pian päästään taas treenaamaan agilitya. Ainakin alkuvuonna olisi paljon koulutusta Domin kanssa ja Sentinkin ryhmätreenit jatkuu jo tammikuun tokalla viikolla. Agility tietenkään ei ole kaikista tärkeintä, mutta mut tekee jo hulluksi se ettei pääse lenkkeilemään koirien kanssa normaalisti saati harrastamaan minkäänlaista liikuntaa.

Senttikin on kohta jo kaksi kuukautta lomaillut agilitysta. Se varmaan repeää liitoksistaan kun pääsee taas hommiin. Vaikka välillä terrierin kanssa agilitya tehdessä on nauru kaukana, niin on sitä itsekin ikävöinyt Sentin kanssa tekemistä. Toivoin Sentille joululahjaksi varmoja ja nopeita kontakteja- saa nähdä miten on käynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti