tiistai 4. syyskuuta 2012

Kuka pelkää pimeää

No ainakin meidän russelit. Joka syksy sama juttu, kun tulee ensimmäiset pimeet niin täytyy taas pelätä tummiin pukeutuneita ihmisiä ja pöristä isoille tummille koirille ja olla varuillaan koska koskaan ei voi tietää mistä puskasta mörköjä eteen hyppää. Saati jos joku kehtaa käyttää sateenvarjoa. Ei taida kaikista terävimpiä kyniä penaalissa noi meidän russelit olla. Onneksi Domi ei vielä ainakaan ota mallia niistä. Tehdään myös iltalenkit erikseen jottei jatkossakaan niin kävisi. Masentavaa kyllä tuo pimeys. Täytyykin kaivaa taas heijastavat kaulapannat ja liivit käyttöön.

Treenattukin ollaan sopivasti kaikkien kolmen kanssa, vaikka blogiin asti niitä tietoja ei valitettevasti paljoa ole tippunut. Sentin kanssa ollaan joka treenien ohella otettu hyppytekniikkaa, joka on selkeästi parantanut taas hyppyä. Olen myös huomannut että jos alkuveryttelyt on jostain syystä jäänyt vähälle niin hyppytekniikka on huonompi radalla. Pari viikkoa sitten torstain treeneissä tehtiin a-putki erottelua ja puomi- putki erottelua. Todella hyvät treenit. Erottelut on meille Sentin kanssa jotenkin erityisen vaikeita. Ennen Sentti ampasi putkeen mitä tahansa tekikään- miten niin putkihullu russeli. No, nyt kun ollaan vuoden päivät hinkattu kontakteja ja tehty niistä maailman ihanimmat esteet niin tällä hetkellä valitsee kontaktit melko suurella prosentilla. Melko kivasti kuitenkin hyvällä ohjauksella valitsi oikean esteen, paitsi viimeisen pätkän A- putki erottelussa. Valitsi mieluummin A-esteen vaikka minä sekä Anne seistiin A:n tiellä. Viime viikon treeneissä tehtiin mukavaa reilun 20 esteen rataa. Sentillä oli ihan mieletön vauhti ja ohjaajalla oli täysi työ pysyä perässä. Se oli sitten myös sen verta kovassa vireessä, että lähti lelun kanssa sikailemaan pitkin kenttää ja näytti keskaria kaikille sitä lähestyville kiinniottajille. Itellä nousi melkoinen kyhmy otsaan mutta Sentti nautti sydämensä kyllyydestä. Pakko sanoa että olen ihan tyytyväinen että päädyttiin viime vuonna paimenkoiraan eikä esimerkiksi kolmanteen russeliin. Eipä sitten annettu sen enää jatkaa rataa sikailun jälkeen, joten pidettiin puolen tunnin tauko ja otettiin rata uudelleen. Super hieno rata tehtiinkiin, vaikka ohjaaja ei kyllä osannut tehdä pakkovalssia radan osana. Ohjaajalle siis treenin alle pakkovalssi radan osana.

Kevin on lähiviikkoina myös päässyt melko paljon  aksaamaan ja voi vimpe kun on pieni russeli ollut täpinöissään. Ollaan treenattu  paljon hyppytekniikkaa ja rataa rimat matalalla. Täysii se kyllä meneee, niin lujaa kun noin lyhyilla jaloilla vaan pystyy pinkomaan. Sen verran vähän sen kanssa on lähiaikoina treenattu että kepit on ruostunut ja kontaktin alastulotkin unohtunut näköjään. Mutta hauskaa meillä on ja sehän on pääasia. Täytyy kyllä päästä sen kanssa epistelemään mölliradoille, sen verta mageeta sen kanssa on juosta.

Domi on treenannut lyhyissä pätkissä muutaman kerran viikossa. Vauhtiratoja ollaan treenattu ilman rimoja ja näillä haettu irtoamista ja estehakuisuutta. Irtoominen onkin parantunut huomattavasti. Yksittäisinä esteinä ollaan tehty rengasta ja puomia. Torstaina otettiin Ojangossa ensimmäistä kertaa A-estettä, baby versiona kylläkin mutta siitä on hyvä aloittaa. Muutaman kerran sai muistuttaa siitä alastulostsa mutta hienosti sen jälkeen sujui. Puomia tehdään edelleen yksittäisenä osana, sillä radan osana vauhdin kiihtyessä ei pysähdy kontaktille enään, vaan tekee täydelliset juoksukontaktit. Hetken mietinkin jopa ennen puomitreenien aloittamista opettaisinko juoksukontaktit, mutta onneksi tulin melko nopeasti järkiini. Tuolla vauhdilla en ikipäivänä pysyis radalla mukana jos en edes kontakteilla pysty pysäyttämään. Keppejä muistutellaan silloin tällöin ja tällä hetkellä mennään jo 12 keppiä ohjurein. Hyppytekniikkaa on alettu opettaa Domille set-point harjoituksen ja perussarjan avulla. Syksymmällä aletaan pikkuhiljaa laittamaan rimoja myös radalle, ainakin osalle hypyistä.

Ensi viikonloppuna kisaillaan Sentin kanssa Espoossa ja sen jälkeen Sentti pääsee taas hierojalle ja pitämään pientä taukoa agilitysta. Mitään jumeja en ole onneksi koiralla huomannut vaan mennään ennaltaehkäisevästi ja toivotaan ettei jumeja löydykään. Domi ja Kevin hierottiin heinäkuussa joten ne ei nyt valitettavasti tällä kertaa pääse, ehkä sitten ensi kerralla ennen vuodenvaihdetta nekin pääsee Ninan osaaviin käsiin. Meillä oli kyllä luksusoltavat silloin kun Nina pari vuotta sitten opiskeli hierojaksi ja hiero Senttiä ja Keviniä oppilainaan ilmaiseksi. Viikon päästä lähdenkin Lahteen agilityn koulutusohjaajan peruskurssille viikonlopuksi, toivotaan että sieltä tarttuisi paljon oppia mukaan. Kurssin vetäjänä Johanna Nyberg.Toi ilme!!1 kommentti:

  1. Hehe, täällä myös yksi pimeässäpörisijärusseli :D Pahinta on jos on samaan aikaan pimeetä ja tuulee kovaa! Sillon pitää huudella kaikelle ja kaikille! RÄyh!

    VastaaPoista