tiistai 11. syyskuuta 2012

Elinan treenit ja hyppytekniikkaa

Edellisviikonloppu oli kovinkin aksapainotteinen. Lauantai- sekä sunnuntai aamuna suunnattiin Elinan koulutukseen Ojankoon. Lauantai-ilta meni Sporttiksella ja  Elinan treenien jälkeen sunnuntaina treenasin vielä Kevinin ja Domin Ojangossa. Kyllä jalat huusi hoosiannaa treenien jälkeen. Mä kun luulin omaavani hyvän kunnon mutta jalat oli kyllä sunnuntaina viimeisen koiran kohdalla aivan maitohapoilla. Myönnettäköön myös että ehkä tuosta kolmen pitkän juoksulenkin viikko tahdista on vähän lipsuttu. Hyi hyi..

Mutta Elinan treeneihin. Ensinnäkin treenit oli mielettömän hyvät, vaikka paljon maksettiinkin niin mielestäni myös paljon saatiin. Kontakteihin sain aivan superhyviä vinkkejä ja uskon vahvasti niiden parantuvan super paljon näiden vinkkien avulla. Lauantaina mentiin 40 esteen rataa, josta päästiin vain esteelle 20 asti, onneksi. Sellasta pyöritystä rata oli että ei ohjajaalla muistikapasitetti olisi tainnut riittää viimeisille esteille asti. Hinkattiin puomin alastuloa sen verta kauan, että muulle radalle jäi hieman vähemmän aikaa. Olen paineistanut Senttiä alastulolla, joten nyt en sanonut mitään käskyä vaan juoksin vain eteenpäin, enkä tuijottanut koirtaa olleenkaan jolloin tuli nätisti alas asti. Päällimmäisenä lauantain radoilta jäi mieleen
 • Kontaktien alastulot, anna koiran hakea itse
 • Sylkkärit onnistu todella hienosti
 • Sentti kääntyy todella hyvin
 • Okseri-ongelma, treenattava hyppytekniikkassa myös okseria
 • Riskinottoa tarvitaan radoilla
 • Ehtiminen oikeaan paikkaan radalla on vain omasta asenteesta kiinni, päätä että ehdit ja luota että koira tulee mukana
 • Ansaesteet on vain ohjaajan päässä ei koira oikeesti nää niitä- oma rintamasuunta ja katse kohti oikeaa estettä

Tokana päivänä mentiin 36 esteen rataa. Tehtiin ekaa kertaa noin pitkää pätkää ja mielettömällä draivilla pätkää tehtiinkiin. Heti ekalla yrittämäällä tehtiin rata loppuun asti. Valitettavasti tekniikka petti tällä pätkällä, eikä rataa saatu videolle. Sen verta hyvä pätkä tehtiin, että kyllä oikeasti harmitti, mutta onneksi se piirtyi mieleen. Aivan mahtavasti Sentti teki töitä ja kuunteli ohjaajaa, vitosella taidettiin päästä maaliin. Näissä treeneissä hinkattiin sitten A:n alastuloa sekä päällejuoksua joka tuotti ohjaajalle vaikeuksia.
 • Päällejuoksuja treenattava
 • A:n alastuloja vahvistaa, oli selkeästi epävarma paikasta
 • Juokse koiran mukana, hidastaa kun ohjaajaa hidastaa

Launtaina Elinan treenien jälkeen suunnattiin hirveellä kiirellä Sporttikselle Ullan hyppytekniikkakoulutukseen. Luennolta hieman myöhästyin, mutta olen jo kolme kertaa Ullan luennolla ollutkin joten en onneksi missannut mitään. Poimin itselleni luennon tärkeimmät pointit ylös.
 • Hyppytekniikka opetettava ennen rimojen nostoa
 • Muista palkata myös hypyistä, liian usein palkataan kontakteista, kepeistä yms.
 • Motivoi koiraa hyppäämään
 • Koiran motivaatio kasvaa hyppyharjoituksissa
 • Hyppytekniikkaa ylläpidettävä
 • Harjoitteet ohjaavia
Domi oli onneksi ensimmäisessä ryhmässä, joten lämppälenkin jälkeen pääsimme heti töihin. Ekassa ryhmässä olikin kaikki nuoria shelttejä. Ulla tutki alkuun Domin ja katsoi liikkeet. Liikkui hyvin, takapäässä saisi kuulemma olla enemmän lihaksia ja tasapainoa saisi parantaa.

Aloitimme set- point harjoituksella speedbumbein. Vaihdoimme namipalkan melkein heti lelupalkkaan, joka toimikin paljon paremmin. Ulla olikin sitä mieltä että Domi tulisi palkata aina lelupalkalla, sen verran ponnekkaampi hyppy lelupalkalla löytyi. Pari viimeistä hyppyä olivat jo oikein hyvät Pienen tauon jälkeen jatkoimme perussarjalla myöskin alkuun speedbumbein. Hyvin katsoi jalkoihinsa ja keskittyi hyppyihin joten lisäsimme rimat 10-15 cm korkeuteen. Hyvin hyppäsi myös rimoilla, ei kolistellut rimoja ollenkaan. Näitä harjoituksia jatkamme kerta viikossa parin kuukauden ajan, pikkuhiljaa otan myös kasvavan sarjan sekä korkeuden arviointi harjoitukset mukaan hyppytekniikkatreeneihin. Rimoja voisi pikkuhiljaa laittaa rataharjoitusten sekaan, mutta pääosin jatkamme edelleen speedbumbeilla vuoden loppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti