lauantai 24. maaliskuuta 2012

Kevin is back!


 Iltojemme ilo ja päiviemme piriste Kevin tuli viimein takaisin hoidosta, väsyneenä mutta onnellisena. Kevin oli viikon verran äidin luona ilostuttamassa heidän arkeaan. Kissa ei tainnut olla ihan samaa mieltä Kevinin vierailusta, mutta kyllä se yhteiselo oli suhteellisen rauhallisesti sujunut, muutamaa jauhtaus kohtausta lukuunottamatta. Sentti ja varsinkin Domi kyllä ikävoi selvästi Keviniä, sen verran iloisia koiria täällä on paluun jälkeen ollut. Kyllähän Senttikin leikkii Domin kanssa jokusen kerran päivässä mutta ei se samalla tavalla jaksa 24/7 pentua kuin Kevin. Nyt on siis Sentinkin mielestä valtakunnassa kaikki hyvin, kun koko lauma on koossa.

Kevinin kanssa ollaan käyty jo muutamia kertoja rally-tokoilemassa Veikkolassa. Kevin on ollut aivan huumassa kun on tajunnut että kerrankin minä pääsen yksin mamin kanssa treenaamaan. Itse treenit on menneet melko kivasti, hieman sivuilla olevat agilityesteet houkuttavat puoleensa, mutta hienosti Kevin on töitä tehnyt. Vaikeinta ohjaajalle on ehdottomasti tuo remmin kädessä pitäminen rataa tehdessä, ALO luokkahan suoritetaan koira hihnassa. Vaikeimmat kyltit meille on selkeästi - Istu, kierrä koiran ympäri - Maahan, kierrä koiran ympäri, Kevin ei tunnu millään kestävän että meen sen selän taakse. Onneksi näitä voi harjoitella kotonakin. Rally-tokossa on melko pieni kynnys lähteä kilpailemaan, joten uskallettaisiinko laittaa tavoitteeksi tälle vuodelle jo ensimmäiset kisat.

Domi pääsi tuttuun tapaan perjantaina agitreeneihin. Meidän suurin ongelma oli jälleen pelottava musta putki. Sitä on kyllä joka kerta hallilla ollessamme hinkattu mutta vaikka se kuinka hienosti sinne irtoaa treenien lopussa niin seuraavalla kerralla saa taas aloittaa alusta. Pari kertaa se on sinne treenien aluksi sujahtanut hyvin ekalla kerralla, mutta sitten muistaakin kuinka pelottavaa sieltä onkaan juosta läpi. Pienten vauhtipyöräytyksien lisäksi treenasimme pussia ja keinun alastuloa ensimmäistä kertaa keinun laskeutuessa muutamia senttejä näin alkuun. Loppuun valssaus harjoitus joka ei oikein sujunut sillä irtoaminen mustaan putkeen ei tänään sujunut. Harjottelimme valssausta kentän toisella puolella ja siellä sujui loistavasti, kun vain ohjaaja ennakoi oli oikein sijoittunut. Puomin alastuloa teimme myös iteksemme ja siinä on myös selkeesti menty eteenpäin. Tulee jo vauhdilla alas asti ja jää todella kivasti myös asentoon. Illalla kylään tuli vielä lapinporokoira Niitu joten melkoisen rätti koiranpentu meillä oli nukkumaan mentäessä.

Pennun kanssa treenilistalle:
  • Musta putki
  • Putkeen irtoamiset
  • Valssaukset
  • Pussi
Tänään Sporttikoirahallille otin mukaan Sentin ja Kevinin. Alkuun hyppytekniikkaa, teimme set point harjoitusta ja hyppysarjaa. Sentin hyppytekniikka on kyllä selkeästi hieman huonontunut, voisi ehkä olla tarpeen ottaa yksityistunti Vapulta. Puomin alastuloa tein molempien kanssa ja suureksi ihmetyksekseni molemmat terrierit tekivät melkoisen hienot alastulot- okei käytin kyllä targetia ilman namia mutta silti olin todella tyytyväinen :). Loppuun ratapätkä jossa vaikeata keppikulmaa, takaakiertoja, takaaleikkauksia ja viime viikon treeneistä hankala takaakierto- persjättö. Sentin sain vieläkin kerran väärälle puolelleni persjätön jälkeen joten vieläkin saisin olla nopeampi siinä, täytyy kuivaharjoitella enemmän. Kevinin takaaleikkaukset eivät olleet kovin vahvat, mutta eipä niitä oo sen kanssa yhtä paljoa harjoiteltukaan. Sentti oli taas omasta mielestään ainakin todella hauskalla päällä ja rallatteli vinkuvan kong wubbansa kanssa pitkin hallia keskisormi pystyssä eikä antanut kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti