torstai 22. maaliskuuta 2012

Domi osteopaatilla

Domi pääsi eilen Maaren hoitoon "tarkastukseen", mitään oireita tai vastavaa en siis ole pennussa huomannut vaan halusimme mennä tarkastukseen tässä iässä kun kroppa on vielä helposti muokattavissa. Saimme kuitenkin aivan mielettömän hienoja uutisia. Pentu on todella hyvin kehittynyt, jämäkkä rakenne, lonkat hyvät jalkojen asento moitteeton, kulmaukset hyvät, lantiossa ihan pientä huomauttamista joka on kuulemma aivan normaalia ja  pientä kireyttä päässä joka varmastikin johtuu siitä kun pennulla on juuri kulmahampaat ja pari muutakin hammasta puhkeamassa. Lihaksisto on kuulemma oikein hyvin kehittynyt ikäisekseen, huomaa että pentu on päässyt paljon liikkumaan ja vaihtelevissa maastoissa. Puhuimmekin paljon että kuinka paljon tämän ikäinen pentu saa liikkua/on hyvä määrä liikkua. Tuosta duracel pupusta tuskin energia loppuu, mutta halusin tietää että on varmasti hyväksi jo tehdä pitkiä metsälenkkejä muiden koirien kanssa. Maarlen mukaan metsässä vapaana saa jo ihan huoletta juosta, mutta pitkiä asfalttilenkkejä remmissä "juoksulenkkejä" ei tietenkään vielä. Myöskin liian isoja leikkikavereita vältettävä.

Pentu sai muutenkin erityisen paljon kehuja erinomaisesta luonteestaan, avoimuudestaan uusia ihmisä kohtaan, lapsia kohtaan (vastaanotolla oli lapsia kun mentiin), sosiaalisuudestaan ja reippaudestaan. Pentu oli kuulemma harvinaisen itsetietoinen ja reipas sheltiksi. Maarle sanoi myös pentua pikkuvanhaksi, pennun kroppa ja olemus mutta käyttäytyi kuin fiksu, hyvähermoinen aikuinen koira. Taivaallisen hieno pieni mies <3. Kaikki siis tällä hetkellä mainiosti, kroppa kuitenkin vielä kasvaa niin sovimme että menemme Domin kanssa seuraavan kerran noin yhden vuoden iässä, tässä vaiheessa kuvioon tulee myös rimojen nostamiset ja rankempien agilityesteiden aloittelu, niin haluaisin vielä silloin tarkistuttaa kropan kunnon. Tällä hetkellä Maarle näki Domissa loistavan harrastuskoiran alun myös rakenteellisesti.

Hoidon jälkeen lähdimme Kaivopuistoon poikien kanssa lenkille ja ihailemaan todella kaunista auringonlaskua. Katselimme myös joutsenia ja muita saapuneita lintuja. Paljon muitakin koiranulkoiluttajia, lenkkeilijöitä ja pyörailijöitä oli liikkeellä. Meijän maalaispojat ei kyllä ole tottunut ydinkeskustassa kävelyyn ja jatkuvasti vastaantuleviin ihmisiin ja koiriin, meidän maalaistollot, onneksi nyt osaa kuitenkin käyttäytyä remmissäkin. Pitäisi käydä useammin niiden kanssa keskustassa,  ei ne osaa kakata kuin metsään enkä saanut Domia ees pissaamaan vaan täytyi lenkin lopuksi etsiä joku lumipläntti rauhallisesta paikasta johon sitten uskallettiin vasta pissata, vaikka luulisi hädän olleen melko suuri hoidon jälkeen. Sentille siellä oli aivan liikaa tuoksuja ja piti kävellä koko ajan pää maassa, jota en siedä yhtään, toki koira saa haistella muttei kävellä hajujen perässä. Domi sitten taas olisi halunnut moikata kaikkia ihania ihmisiä ja tietenkin paimentaa lenkkeilijöitä ja pyöräilijöitä. Domi aiheutti taas iloisia ilmeitä ihmisissä ja kovin moni halusi myös moikata, joten yritäpä siinä nyt sitten opettaa ettei kaikkia ihmisiä voi pusutella.

2 kommenttia:

  1. Domi on niin ihana :)) Missä päin Espoota asustelette? Meidän Teppo voisi joskus myöhemmin kaipailla leikkikaveria, kun on taas tassu ja keuhkot kunnossa - asutaan Tapiolassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Asutaan Vanttilassa ja mielellään tulemme leikkimään kunhan paranette..;)

      Poista