tiistai 20. maaliskuuta 2012

Anu Niemen koulutus la 17.3

Viime lauantaina olimme Sentin kanssa Anu Niemen koulutuksessa Vuokkoset Areenalla. Rata tuntui alkuun melko ahtaalta mutta loppujen lopuksi rata oli melkosen mukava. Alun ennakoiva valssi oli hieman myöhässä alussa, mutta heti kun tein sen oikeassa kohdassa valmistavan laukan askeleella Sentti kyllä kääntyy melkoisen mukavasti. Anu vaihto vitoshypyn jälkeisen putkeenviennin meillä persjätöksi, itse oisin vedättänyt putkeen mutta persjättö toimi paremmin ja oli nopeempi tapa putkeen vientiin. Välistäveto toimi lauantaina hyvin, hieman jouduttiin hinkkaamaan radan keskikohtaa toisen putken jälkeistä elämää jossa putken jälkeinen hyppy niistolla, sitten hyppy takaakierrolla ja seuraava hyppy takaakierto persjätöllä. Olin itse aivan liian hidas persjätöllä, jään aivan turhaan varmistelemaan hyppyä kun pitäisi jo edetä, persjätöt on ollut mulle vaikeita jonka takia niiden treenaamistakin on vältelty (hyi mua!!). Kepit oli meille todella vaikeasti, sisääntulo oli ok, mutta keppien jälkeinen hyppy oli meille melkoisen vaikea (tai ainakin ohjaajalle), hyppy oli takaakiertona. Jos ohjasin kepit koira oikealla puolella (meille vaikeammalta puolelta) en luottanut koiran pujottelevan loppuun asti itsenäisesti joten takaakiertoon lähettäminen oli aina myöhässä, kerran saatiin se onnistumaan YES ja mikäli ohjasin koira vasemmalla puolella sisäänmeno kulma oli meille liian vaikea pala, ainakin tiedetään mitä harjoitella.. Anu myös puuttui heti turhiin tässä käskyihin, ne vain hidastavat vauhtia ja kun Sentti lukee ohjausta niin hyvin niin en oikeastaan tarttis käskyjä ollenkaan. Tähän täytyy kiinnittää huomiota, varsinkin kisoissa varmistelen liikaa ja käytän liikaa tässä käskyä.

Treenilistalle
  • Persjätöt
  • Kepit, kepit, kepit
  • Ennakoivat valssit
  • Pois turhat käskytykset
    Ohessa muutamia pätkiä treeneistä, valitettavasti kaikkea ei saatu videolla, mutta hyvää harjoitusmateriaalia kuitenkin. Huolestuttavan hitailta nuo mun persjätöt tuon takaakierron jälkeen, treeniä treeniä..


    Treenien jälkeen vein Sentin Juhan äidille hoitoon ja Kevin lähtikin jo viime viikolla äidin luo hoitoon joten saimme viettää pennun kanssa kahdestaan laatuaikaa muutaman päivän. Pennun mielestä elämä oli todella tylsää ilman yhtään kiusattavaa kaveria mutta on kyllä hyvää harjoitusta muuten. Opettelimme myös pari uutta temppua, kävimme tokoilemassa koulun sulaneella kentällä ja treenasimme kotona kontaktin alastuloa.

    Perjantaina pentutreeneissä teimme ensimmäistä kertaa pöytää, hieman pöytä tuntui aluksi korkealta mutta oikein hyvin toimi pöydällä. Eteenlähetyksiä harjoittelimme tällä kertaa lelulla, targetillehan pentu irtoaa jo oikein kivasti mutta haluisin että toimisi myös heitettävälle ja kuolleelle lelulle. Kokeilimme ensin niin että Helillä oli lelu suoran päässä, mutta ei huomannut lelua, vaihdoimme niin että heitin lelun joka toimi paremmin. Tarpeeksi kun nostatimme kierroksia niin saimme myös pennun syöksymään lelulle. Muutaman kerran kun teimme samaa pätkää putki-putki- hyppysuoraa niin pentu selkeesti oppi katsomaan eteen eikä ottanut niin paljoa häiriötä musta. Loistavaa, näitä täytyy kyllä harjoitella sillä juoksussa en ikipäivänä tule pärjäämään pennulle. Hippu karkasi viereiseltä kentältä kesken Domin vuoron leikkimään Domin kanssa ja muutama minuutin pojat vetelivätkin sellaista shelttirallia ja painia pitkin hallia että oksat pois, kummaltakaan ei löytynyt korvia eikä silmiä, mutta HAUSKAA oli, Iinan sanoja lainaten "Voihan sitä agilitya tehdä ilman tylsiä ohjaajiakin".

    Lauantaina Domi pääsi ainoana koirana Sporttikorahallin vuorolle muiden poikien ollessa hoidossa. Treenasimme alkuun paljon yhdessä leikkimistä ja kokeilin paljon erilaisia leluja, tavoitteena saada se "hyökkäämään" lelulle. Leikkimisen lisäksi teimme pieniä ratapätkiä muutaman putken ja hyppyjen (ilman rimoja) kera, jossa oli takaakiertoja, ennakoivia valsseja ja yksi takaakierto persjättö, joka myös sujui super hyvin(!!). Domin kanssa jatkaa ja vahvistaa takaaleikkauksia. Sulaisi nyt nuo loput lumetkin pois jotta pääsisi myös pihalle treenaamaan puita apuna käyttäen

    -->

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti