maanantai 1. joulukuuta 2014

FitDog leiri number two


Aivan mahtava FitDog leiriviikonloppu takana viikko sitten. Hirmuisen taitavia koiria, motivoituneita ohjaajia, itsensä likoon laittamista ja mikä huipuinta mieletöntä yhteishenkeä ja toisten tsemppaamista. Viikonloppuna nähtiin kyllä niin taitavia koirakoita radalla, että sai suu auki ihmetellä ja vaan hurmiossa katsella niiden menoa.

Perjantaina aloitettiin tuttun tapaan psyykkiseen valmennuksella teemana Mestarillinen harjoittelu. Vaikka tässä ei mitään isompaa uutta tullutkaan eikä se totisesti ole mitään ydinfysiikkaa, niin valtavasti sain irti illan luennosta. Kynä sauhusi valtavasti omia ajatuksiani paperille.  Näitä ajatuksia täytyy purkaa enemmänkin itselleni auki ja myös vaikkapa blogin puolelle. Asenne tekemiseen tulee varmasti tulevaisuudessa paranemaan toivottavasti jopa huomattavasti.

Toisen leirin teemana oli "Ohjauksen perustekniikat haltuun". Lauantaina ensimmäisenä treeninä meillä oli Teemun treenit, jossa tosissaan palattiin aivan back to basics ja ohjauksen perustyökaluihin, hidastukseen, jarrutukseen ja suunnanmuutokseen. Näitä treenattiin käytännössä ilman esteitä ja se tuntui paljon vaikeammalta kuin esteiden kanssa. Kun ohjaaja kiihdyttää koira kiihdyttää, kun ohjaaja jarruttaa koira jarruttaa. Me jäätiin tässä tehtävässä kyllä niin luokalle. Kiihdytys onnistui kyllä Domilta loistavasti, mutta jarrutuksista se juoksi kyllä niin läpi ja suunnanmuutoksiin reagoi menemällä vain lujaa ja näimpä kaarrattamalla. Hups. Näistä treeneistä saimme siis paljon kotiläksyjä. Työstämme siis koiran käteentulemisia.

Vein koiran välissä kotiin nukkumaan, sillä meillä jatkui Jerryn fysiikkatreenillä. Tuo kun ei tunnetusti osaa nukkua autossa agilityhallin pihalla vaan nostattaa vain kierroksia siellä itekseen. Jerryn treenit olivat juuri sellaista nopeus- ja räjähtävyys treeniä mitä olin toivonutkin. Alkuun pitkät ja hyvät verryttelyt, sitten juoksuteknikan analysointia ja lopuksi nopeus-ketteryys-räjähtävyys harjoituksia. Lopuksi tehtiin vielä 10 min rentoutumisharjoitus, jossa lähes nukahdin, vaikkakin hallissa oli valtava haukunta ympärille.

Koiran nouto kotoa ja illan lopuksi vielä Niinun treeniin. Niinun treenien teemana oli irtoaminen ja estehakuisuus. Oliko väsymystä vai mitä, mutta jostain syystä en saanut ittelleni enään sitä kunnon tekemisen meininkiä ja 110 % keskittymistä. Yksinkertaisessa takaakiertoon lähetyksessä takuttiin kauan. Hypyn takana oli suoraan putki ja lähettämällä takaakiertoon sain koiran vain joko putkeen tai varomalla putkea sain koiran hyppäämään edestä. Irtoamisen ja estehakuisuuden parantuminen on sai paljon kehuja Niinulta. Ohjaaja ei taas saanut kehuja ja kyllä itsekin potutti suuresti treenin jälkeen, kun en saanut tarpeeksi itsestäni irti. Tässä vaihessa olisi tehnyt vain mieli kaatua sängyn pohjalle, mutta ei. Puolessa tunnissa hikisestä koiraharrastajasta piti saada loihdittua itensä sen näköiseksi, että kehtasi lähteä vielä ulos syömään.

Sunnuntaina sai onneksi nukkua pitkään. Jennan treenin teemana oli koirakon yhteinen rytmi. Valinnan mukaan oli mahdollista keskittyä kontakteihin tai rytmitykseen. Me päätimme keskittyä pelkkään rytmitykseen. Upeitä pätkiä yhteisellä rytmillä saatiin paljon aikaan. Vieläkin lisää Jenna toivoi luottamusta koiraan ja näin kauempaa ohjaamista. Useaan kertaan treenattiin pitkän kiihdytyssuoran jälkeistä sylkkäriä. Muutaman hypyn takaa ohjaus onnistui loistavasti, mutta kun tultin vauhdilla en osannut rytmittää hyppyä vaan joko sain koiran kieltämään liian voimakkaalla jarrulla (töksähtämällä) tai valuin itse liian pitkälle, jolloin en enää kerennyt merkkaamaan seuraavaa hyppyä. Ihan loistavat rytmitystreenit joissa jouduttiin pois mukavuusalueeltamme. Oli myös ihana onnistua, vaikka videoltakin näkee että jalat painaa ja ei meinaa jalka enään millään nousta. 

Juhan treeni olikin meille sitten superhaastava. Treenissä teemana ohjattavuus ja hallittavuus. Paljon ollaan lähiaikoina keskitytty irtoamiseen ja estehakuisuuten, joka kyllä näkyi. Kohdat missä koira olisi pitänyt saada käteen olivat meille kompastuskiviä. Rupesihan se viimein putkijarru ja käteen tuleminen toimimaan, kun Juha tarpeeksi läksytti, tsemppasi ja auttoi. 

Koira toimi todella hyvin koko viikonlopun ajan. Minkäänlaista väsymystä ei koirassa näkynyt edes viimeisissä treeneissä. Toisin kuin ohjaaja oli jotenkin erityisen väsynyt koko viikonlopun. Oli toki rankka viikonloppu, mutta ei sen ihan noin kovin kyllä pitäisi tuntua. Ehkäpä nesteytys/ravinto puolella oli puutteita tai yöunet olivay huonoja. Tähän täytyy ensi leirillä kiinnittää tarkempaa huomiota


Seuraava leiri onkin ohjelmassa jo reilun viikon kuluttua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti