tiistai 23. joulukuuta 2014

An expert in anything was once a beginner

Viime keskiviikkona olimme Jannin kanssa treenaamassa FitDogin kotiläksyjä. Kävimme ensimmäistä kertaa Vihdissä Koirakoulu Sudenpennun tiloissa. Halli oli oikein toimiva, lämmin ja siellä oli hyvä estekalusto. Pohja tuntui myös hyvältä ja koira liikkui sillä hyvin. Nää on toki koirakohtaisia, mutta Domi liukastelee valitettavan usealla keinonurmella ja on hyvin alustaherkkä koira, joten itse olen hyvin tarkka missä uskallan koiraa hypyttää. 

Meillä oli työn alla Jennan vauhdikas treenihaaste. Treenissä sai todella pistää töppöstä toisen eteen. Ideana suoran päässä pystyä irroittamaan koira takaakiertoon ja juosta täysiä tekemään persjättö hallin toiseen päähän. Kuten videolta näkyy me ei onnistuttu. En saanut koiraa tarpeeksi kaukaa lähetettyä takaakiertoon, jotta olisin ehtinyt ennen koiraa putken päähän. Senhän nyt tietää kumpi juoksukilpailun voittaa jos ennen putkea ollaan jo samalla viivalla. Tämän olisi varmasti saanut toimimaan palkkaamalla koiraa muutaman kerran takaakiertoon, mutta päätin että jätetään se tällä kertaa siihen. Me harjoittelemme kotona lähetyksiä takaakierrolle ja aivan pomminvarmasti pian kokeilemme uudestaan samaista treeniä.

Tämän treenin päälle vahvistettiin vielä takaaleikkauksia, onneksi ne sujuivat paremmin. Takaaleikkauksia olisi hyvä kyllä saada sujautettua useimpiin treeneihin ja pitää sitä taitoa yllä. Kun takaaleikkaukset osaa rytmittää niin moni muu rytmittämiskohta tuntuu helpolta sen jälkeen. Hallilta löytyi myös madallettava keinu, jolla juoksutin koiraa päähän ja Janni palkkasi. Meidän keinutreeni etenee nyt kyllä liian hitaasti kun aivan liian harvoin kerkeän sitä harjoittelemaan. Jos ja kun ehtii niin puuttuu apuohjaaja ja keinun vahvistamisessa on kyllä oltava apuohjaaja mukana. 

Iltapäivällä treenin jälkeen saatiin vielä aivan ihania uutisia kun käytiin Marin luona Domin kanssa. Koira taisi olla parempi kuin kertaakaan Marin luona, vaikka juuri raskas treeniviikko takana. Oli kropassa edelleen pientä toispuoleisuutta, mutta selvästi jo lievempää. En muista onko Domi koskaan noin rentona ollut hoidossa. Mari kiinnitti tähän asiaan heti huomiota. Ihana kuulla tuollaisia uutisia ja onkin kiva jäädä nyt tauolle kun tietää koiran olevan hyvässä lihaskunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti