perjantai 5. syyskuuta 2014

Hyppytekniikkakoulutus: CHECK!!


Koko kevät ja vielä osa kesästäkin on enemmän tai vähemmän mennyt koirien hyppytekniikkaa opiskellessa. Palkintona, että olen nyt valmistunut koirien hyppytekniikan kouluttajaksi. Ihan mielettömän iso kiitos Vapulle koulutuksen järkkäämisestä ja siitä että pääsin mukaan monien hakijoiden joukosta. Vappu on aivan huippuhyvä ja häneltä löytyy niin paljon tietoa asiasta, että olen saanut olla todella etuoikeutettu, kun olen hänen oppiinsa päässyt. Valtava kiitos myös fysioterapeutti Tanja Kotille jakamistaan ohjeista koiran kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyen. 

Näiden lisäksi suurenmoiset kiitokset kurssikavereille sekä projektikoirilleni. Meillä oli kurssilla niin hyvä henki, fiilis ja HAUSKAA, että niitä hetkiä on jo ikävä. Onneksi meillä on yhteisö, jossa jaemme edelleen tulevaisuudessakin vertaistukea toisillemme, mutta eihän mikään voita yhteisiä hetkiä. Erityiskiitokset Salme Räsäselle ja Nina Mesirannalle syvällisistä pohdinnoista ja vertaistuesta. Toivon myös todella, että ensi vuonna suunnitelmissa oleva jatkokurssimme onnistuu. Ilman projektikoiraryhmääni en olisi saanut harjoituksia vedettyä, joten valtava kiitos siis Teille jotka projektikoirakoikseni halusitte. Osan kanssa kävi valitettavasti huonoa tuuria ja koirat joutuivat sairaslomalle, mutta toivottavasti vielä pääsemme näidenkin koirien kanssa joskus jatkamaan. Myös kiitokset omalle rakkaalle ja parhaalle projektikoira Domille, joka jaksoi ahkerasti ja motivoituneena olla mukana jokaisella lähiopetusjaksolla.

Hyppytekniikkaa ei voi oppia kuin katsomalla ja arvioimalla tuhansia tuhansia toistoja. Koskaan ei tule valmiiksi vaan jatkuvasti tulee kohtaamaan erilaisia koiria. Huikeasti itseluottamusta kuitenkin jatkoon ja tulevaisuuteen sain arvioinnistani, jossa mm. kirjallisesta loppukokeesta sain täydet pisteet!! :)

Ilo huomata miten paljon asiakkaita hyppytekniikkakouluttajilla on ja miten on herätty että hyppytekniikkatreenit eivät ole vain "ongelmatapauksia" varten. Suurin osa esteistä agilityradalla on hyppyesteitä. Kisaava agilitykoira hyppää kymmeniätuhansia kertoja elämänsä aikana, miksi emme siis opettaisi koirille oikeata suoritustekniikkaa. Oikealla suoritustekniikalla voimme myös ehkäistä mahdollisia vammoja ja jumeja koiralle. Hyvän hyppytekniikan omaava koira käyttää kroppaansa oikein ja tällöin myös kuormittavuus pienenee. Hyppäämisen tekniikan lisäksi koiralta toki tarvitaan myös hyvää fyysistä peruskuntoa, kehonhallintaa sekä koordinaatiota. Näitä voi työstää paljon myös ihan kotona.  

Olen oppinut valtavan paljon tämän kevään aikana, koiran fysiikasta, lihaksistosta, koiran liikkeistä, eri koiraroduista, jumppaamisesta, hyppytekniikasta, vesijuoksumattotreenistä jne.. listaa voisi varmasti jatkaa loputtomiin. Minkäänlaista keittokirjaa hyppytekniikan opettamisesta ei voi kirjoittaa. On tärkeätä muistaa että jokainen koira on yksilö ja se mikä sopii toiselle ei välttämättä sovi toiselle. Myös tutun koiran kohdalla tulee muistaa se koiran päivän kunto. Vaikka koiralla on ollut hyvä hyppytekniikka se voi myös hyvin nopeasti muuttua jumin, loukkaantumisen, huonon kokemuksen tai vaikka leikkauksen jälkeen.

Ps: Haluan oppia lisää hyppytekniikan saloista, joten tarjoan hyppytekniikkakoulutusta pääkaupunkiseudun alueella edullisesti kulukorvauksia vastaan. Otahan yhteyttä jos tämä kiinnostaa. Yhteystiedot löytyvät sivun yläreunasta löytyvän palkin alta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti