tiistai 10. kesäkuuta 2014

Ohjaaja aivan jäässä

Viime tiistaina Purinalla Domin kanssa kisaamassa epävirallisena kaksi kakkosluokan rataa. Tuomareina olivat Anne Savioja sekä Esa Muotka. Parilta kaverilta tulikin palautetta. Mut voi hoplaa miten videolta näkyy oikeesti kuinka jäässä todella olin.

Eka rata Saviojan Annen hyppäri pihalla. Rata oli helppo missä ei kummempia ohjauskuviota tarvittu. Meille vaikeammat kuviot on totisesti helpompia kuin tälläisen pyöritysradat. Mun olisi myös pitänyt osata valita muu ohjausvalinta kuin pyöritys ennen keppejä olevalle hypylle. Kolmas hyppy jäi jo väliin kun oma valssi oli pahasti väärässä kohdassa. Tämän lisäksi kahdessa kohdassa en rytmittänyt ollenkaan ja koira jäi jalkoihin komentamaan. Tuollaiset rytmityskohdat on niin myrkkyä meille tällä hetkellä, joten ne nousee kyllä aivan kärkipäähän pitkällä treenilistalla.

Toka rata sujui jäässä olevasta ohjaajasta huolimatta hyvin. Harmittavasti olin kaksi kertaa myöhässä keilauksen kanssa samassa kohdassa ja koira juoksi suoraan jalkoihin, joista siis tuloksena kymppi meille. Nollatuloksia ei epävirallisissa tullut, joten Domi nappasi kymppituloksella kuitenkin voiton.

Erityisen tyytyväinen olin Domin kisakontakteihin, esimerkiksi meidän juoksu A:n treenit on ollu jo todella pitkään täysin tauolla, mutta silti koira teki sen nyt kisoissa hienosti. Yes! Myös molemmilla radoilla kaikki rimat pysyivät. Viime talvelta muistan ne yhdet epikset, joissa käytiin ja koira vaan juoksi rimoista läpi, kun piti päästä lujempaa. Nyt tehtiin (ajoittain ) yhdessä rataa ja koira kuunteli. Tällä kertaa pidin koiran pidemmällä radasta ihan loppuun asti, enkä muutenkaan viritellyt koiraa. Tämä saattoi toki näkyä vauhdissa, mutta parempi näin kun se kaahottava mielipuoli, joka ei keskity eikä kunnioita rimoja ollenkaan.

4 kommenttia:

 1. Video sanoo olevansa yksityinen.. yhyy! :D

  VastaaPoista
 2. Ehkä parempi niin kun on niin huonoa ohjausta.. :) mutta joo nyt ei ole enää..

  VastaaPoista
 3. Hei, mutta näistä vaan opitaan ja kehitytään. Muistat vaan ottaa koiran mukaan ja olla kääntämättä sille selkää. Pientä hienosäätöä vaan! Kontaktit on hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näimpä juuri! Suunta on vain ylöspäin.. :) mulle ei vain taukoilu sovi..

   Poista