keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Vesiallastreeni aloitettu

Hyppytekniikka kouluttajien koulutuksessa puhuimme paljon vesiallastreenistä, katsoimme videoita ja kävimme läpi saatuja tuloksia vesiallasharjoittelusta. Tutkitusti  koirien kehonkäytössä oli nähtävissä laadullista paranemista. Sen kirjoitettiin myös parantavan maksimissaan jopa noin 0,5 sekunnin ajan koiran nopeutta normaalipituisella agilityradalla. Näistä tutkimuksista voi lukea enemmän agi.fi lehden numeroista 1/2013 ja 6/2013. 

Allasharjoittelua voi ja kannattaa siis käyttää myös terveillä kisa- ja treenikoirilla. Remediumin fyssari Nooran mukaan heillä käy tällä hetkellä aikalailla puolet ja puolet kuntoutuspotilaita sekä urheilukoiria. Uiminen on toki myös hyvä harrastus ja moni koira kesäisin tykkääkin uida. Hyppäämistä varten uiminen ei kuitenkaan kehitä takaosaa tarpeeksi. Domi ei myöskään ole yhtään uimisen ystävä vaan ainoastaan kahlailee vedessä vaikka muut koirat uisivatkin.

Myös Vappu kovasti kyseisen treenimuodon puolesta puhui ja niinpä me viimein aloitimme Domin kanssa vesiallastreenin viime perjantaina Remediumissa. Ensimmäisellä kerralla pääosin vain tutustuimme altaaseen. Domi meni oikein mielellään ja reippasti altaaseen kunnes tajusi, että siellähän on vettä ja olisi mieluummin pakittanut. Hetki Domilla kesti ennen kuin se tajusi homman juonen ja että altaassa tosissaan pitäisi kävellä. Huomasi oikein kun alkuun pienen shetlantilaisen aivot raksuttivat hurjaa vauhtia miettien että mitähän tässä juuri tapahtuu. Juonen tajuttuaan Domi käveli hyvin ja rennosti altaassa. Ekalla kerralla olimme altaassa 15 min, josta kävelyä oli ehkä noin kymmenisen minuuttia. Me jatkamme nyt siis kymmenisen kertaa vesiallastreeniä kerran viikossa. Kaikista parhaan hyödyn vesialtaasta saa kun sen tekee näin tiiviinä harjoitusrupeamana.


2 kommenttia:

  1. Mitäs tuolla tulee hintaa tollaselle kymmenen kerran setille? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 10 kerran kortti Remediumissa maksaa 250 euroa. Yksittäisen kerran hinta siellä on 35 euroa.

      Poista