keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Teemun opeilla eteenpäin

Maanantaina treenattiin Niinulla. Niinu lähti kuitenkin Purina Openiin, joten Teemu hyppäsi meitä ohjaamaan. Ja ehkä hyvä niin. Teemu antaa ainakin meille niin hyvää ja suoraa palautetta ja varmaan puoleen vuoteen ei Teemun opeissa olla oltukaan niin hyvä taas päästä vähän "ruoskittavaksi". Eipä ollut helppo pätkä . Varsinkin meille siinä oli monta kinkkistä kohtaa .Alussa piti tehdä pakkovalssi liikkeessä. Mietittiin treenikaverin kanssa että kohta ei olisi yhtään niin vaikea jos tuota hyppyä siirtäisi pari metriä ja huomaisikohan Teemu jos me sitä vaivihkaa siirrettäisiin. Heh.. No eipä kuitenkaan siirretty, se ei ehkä ratkaisi kuitenkaan meidän pakkovalssi liikkeessä ongelmaa loppujen lopuksi.
 
Hallin oikeassa kulmassa oli mielenkiintoinen puomi-putki-keppihässäkkä ahtaasti. Pari kertaa sain koiran hienosti ohjattua putkeen keppien sijasta, mutta tämä meni kyllä täysin ohjaajan piikkiin. Domi karkasi kerran puomilta ilman lupaa, jossain lie mielenhäiriössä en samalla sekunnilla pysäyttänyt rataa josta tuli ansaitusti sanomista. Keinua vahvistettiin Teemun kanssa sillä sieltäkin tuppaa juoksemaan helposti läpi. Keinu on typerä este (jonka voisi poistaa) niin sitä ei ole haluttu suuremmin treenatakaan. Lähdöt on taas saatu varmoiksi, eikä hiipimistä ole enää ollut pariin treeneihin. Tämä on kuitenkin sellainen jota täytyy varmasti koko koiran iän ajan vahvistaa.

Tässäpä tärkeimmät Teemun ohjeet meille jatkoon
  • Älä ikinä koskaan treeneissä EIKÄ kisoissa tingi koiran kriteereistä (jos juoksee puomista läpi niin rataa ei jatketa. PISTE)
  • Älä sano ettet kerkiä sillä KERKIÄT
  • Älä jää päivystämään koiraa, vaan näytä tehtävä, jätä koira suorittamaan tehtävää ja etene itse seuraavalle tehtävälle. LUOTA KOIRAAN!
  • Puomia nopeammaksi (on ollut nopeampi, täytyy taas vahvistaa)
  • Vahvista keppikulmia niin että "hämyesteitä" varsinkin putkenpäitä lähellä
  • Keinulle jäämistä/ ohjaajan etu sekä sivuirtoamista vahvistettava
  • Nopeana ohjaajana suosi ennemmin edestä ohjausta kuin takaa ohjausta
  • RYTMITYS-RYTMITYS-RYTMITYS- ohjaajan treenattava
  • Pakkovalsseja liikkeessä ohjaajan harjoiteltava (tell me about it...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti