torstai 28. tammikuuta 2016

Kylmästä lämpimään ei sujunut ihan toivotulla tavalla


Viikko sitten lauantaina siirryimme 50 astetta lämpimämpään Dubaihin. Samaisena aamuna kävin hallilla tekemässä treenit hallilla molempien koirien kanssa ja mietin kuinka onnelliseksi se teki kun pääsin molempien kanssa treenaamaan. Domi teki hyppytekniikkaa ja Shokki pääsi juoksemaan pientä putkirallia. Eipä mennyt siitä montaa päivää, kun Shokki jo makasi nukutettuna leikkauspöydällä.

Domi meni kaverilleni ihanaisen lapinporokoira nartun luokse hoitoon ja Shokki pääsi oman veljensä ja kahden russelineidin seuraksi. Shokille ilmestyi juuri ennen meidän lähtöä patti vasempaan kylkeen. Asiasta toki heti konsultoitiin eläinlääkäriä, mutta kun mitään ulkoista ei löytynyt ja samaiseen kohtaan Shokki oli saanut pienen iskun niin oletuksena oli patin olevan kudosnestettä. Koira voi kuitenkin loistavasti eikä millään tavoin aristanut pattia tai ihoa patin lähellä.

Patin ympärille ilmestyi kuitenkin pikkuhiljaa hieman mätää. Edellis sunnuntaina oltiin yhteydessä hoitopaikan kanssa ja päätettiin hoitaa koira eläinlääkäriin mahdollisimman pian. Koira heti maanantaina eläinlääkäriin, jolloin karu totuus paljastui. Kyseessä olikin sisällä kasvanut valtava mätäpaise, joka oli räjähtänyt. Iskun seurauksena oli kehon sisällä katkennut verisuonia, jotka synnyttivät kuollutta ihoa. Tämä kuollut iho oli sitten siellä sisäisesti alkanut märkimään. Miten voikin olla niin huono tuuri. Luojan kiitos koira vietiin eläinlääkäriin, jottei tulehdus päässyt enempää leviämään kehossa. Ihoa avattiin kunnolla ja toivottiin jos se lähtisi paranemaan ilman leikkausta. Alue ei kuitenkaan lähtenyt paranemaan, joten koira leikattiin viime torstaina.

Ei muuten ole kovin kivaa olla noin kaukana kotoa, kun toinen sairastuu vakavammin. Tiesin toki, että koira on parhaassa mahdollisessa hoidossa, mutta kyllä tuli tunne, että voisinko ottaa taksin lentokentälle ja lähteä ensimmäisellä mahdollisella lennolla Suomeen.  Dubai, helle ja aurinko olivat ihania ja hemmottelivat meitä mutta onpa ihana myös olla kotona taas koirien kanssa. Näistä Suomen ilmoista en viitsi kirjoittaa yhtään mitään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti