keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Vauhti on aseeni


Vauhti on aseeni
Terveisin: Domi
 
Viime viikon sunnuntaina päästiin Jennan treeneihin Ojankoon. Vauhtia oli koirassa paljon, järkeä ei ihan niin paljon. Kumpikaan ei kyllä ollut ihan parhaimmillaan treeneissä. Koirahan nyt aina tekee hyvin, mutta välillä kyllä keuli vähän koirallakin. Ja kun vire menee yli ja ohjaaja myöhässä niin kyllähän ne rimatkin roiskuu silloin.
 
Domille ei niin tyypilliseen tapaan treeneissä kaarteet valui ja valui. Tämähän toki johtunee siitä, että olen askeleen perässä koko ajan. Näimpä mitä pidemmälle rataa mennään niin kiire vaan kasvaa josta tuleekin sitten jo kilpajuoksua koiran kanssa. Ja sen kilpailun voittajan tietääkin varmaan kaikki. Koira vie 6-0.
 
Suurempana ongelmana siis valssit, hypyn viisi valssi oli aikas karsea. Heikosta ohjauksesta johtuen ne olivat meillä aika laajoja ja kaarrattavia. Vielä selvemmin ja ajoissa valssin pitäisi alkaa vastakkaisella kädellä ja jalalla ohjaten jolloin se rintamasuuntakin kääntyy jatkoa kohden. Kyllähän se koira kääntyy kun ohjaa ajoissa, siitä ei onneksi ole huolta.
 
Suoran putken putkijarrut olivat täysin hukassa tänään. Aivan kuin koira ei olisi koskaan kuulluutkaan aiheesta mitään. Pakkovalssi toimii startissa hyvin, mutta ei oikein radan osana ihan vain siitä syystä, että ohjaaja ei osaa kiireessä sijoittua oikein. Startin pakkovalssissa muistettava tehdä reilu merkkaus ja lähteä rohkeasti liikkeelle, niin koira kääntyy aivan siivekkeitä nuollen Backlappi on taas päässyt unohtumaan ja se on muutenkin vähän vaikea ohjaus meille kun koiran pitää lähteä ohjaajasta poispäin. Domi kun mieluummin pysyy ohjaajassa kiinni. Sylkkärissä ollaan todella hyviä, näin vaatimattomasti sanottuna. Sen vuoksi sitä pitääkin muistaa käyttää enemmän radan osana.
 
Tässä kuussa päästään vielä uudemmankin kerran Jennan oppeihin ja vielä ulkokentälle. Ihanaa. Jotenkin tämä hallikausi on tuntunut kestävän aivan liian kauan ja halu päästä ulos treenaamaan on jo valtava. Onhan siellä pitävämpi pohjakin tuolle pikakiiturille.


 
Osa treeneistä saatiin myös videolle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti