keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Päivä alkaa mainiosti aamutreenillä

Mikään ei mielestäni aloita päivää paremmin kuin kunnon aamutreenit. On ne sitten agilitya, juoksua, jumppaa tai crossfit tyyppistä rääkkiä veren maku suussa. Ja mikä parasta aamutreenien jälkeen, virtaa riittää pitkälle iltaan asti. Että älkäähän käyttäkö väsymystä tekosyynä. Ylös, ulos ja liikkumaan. Kunnon treeni antaa aina paljon enemmän kuin ottaa. Vaikka se voi kieltämättä hetken kirpasta, mutta se hetki kun treeni on tehty ja saa eteensä hyvän terveellisen aamupalan niin voi pojat sentään kuinka hyvä olo onkaan. Ja jos agilitya käy treenaamassa niin kyllä voi hyvin mielin jättää tyytyväisen koiran kotiin nukkumaan töihin lähtiessä.

Edellisviikon torstaina käytiin Jennan opeissa treenaamassa heti aamusta ennen töitä. Jenna ihanasti tietää meidän heikkoudet ja suunnittelee meille aina ihan loistavat treenit. Näissä treeneissä myös pääsee haastamaan itseään joka kerta. Treenattiin radan pätkiä osissa, jossa oli mm. useampia päällejuoksuja putkeen, takaakiertoa vauhtisuoran päätteksi, ennakoivaa valssia, takaaleikkausta putkeen, välistävetoa ja poispäinkäännöstä. Näillä pätkillä ohjaaja sai todella tehdä duunia ja juosta.

Suurimmat vaikeudet meillä on ennakoivissa valsseissa ja ihan perus hypylle lähetettäessä. Ihmeteltiinkin ääneen, kun vaikeat kuviot kuten esim. poispäinkäännökset radan osana sujuu kuin vettä vaan, mutta välillä en saa koiraa lähetettyä edes perushypylle. Ehkäpä jotain olen tehnyt pohjatyössä sen kanssa väärin. Pääasia on kuitenkin tuo draivi, vauhti ja motivaatio millä se treenistä toiseen tekee. Se saa niin leveän hymyn huulille. On se melkoisen hassu tapaus ja sen ratkaisut kyllä edelleen yllättää joskus suuresti. Mutta miten mahtava koira mulla onkaan. Parasta on kun koira aina tekee, tekee, tekee samalla innolla ja väsymättä vaikka ja kuinka pitkään.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti