maanantai 2. joulukuuta 2013

You can call me hysterics!!


Lauantaina agilitytreenien jälkeen olin huomaavinani Domissa pienen pientä epäpuhtautta, jopa pari askelta epämääräisellä kivialustalla tuntui pomppivan oudosti, ehkä jopa kolmijalkaisesti. Tässä vaihessa näin jo kauhukuvia jopa luksaatiosta. Kopeloin koiran läpi, siitä kuitenkaan mitään löytämättä. Loppuverryttelyn ajan Domi liikkui ihan puhtaan näkösesti. Kotiin mennessä Domi nukkui pari tuntia BOT-loimi päällä ja siitä kun lähti kävellen juomakupille niin huomasin taas hyvin lievää epäpuhtautta takapäässä. Lenkillä tämän jälkeen liikkui taas normaalisti. 

Domin  maanantai-iltapäivän agilitytreenit vaihtuivat siis illan fysioterapia käynniksi. Domi ei muuten tykännyt ajatuksesta yhtään vaan olisi kuulma trilllljjjooona kertaa mieluummin mennyt aksaamaan, kuin tunniksi fyssarin käsiteltäväksi. Domi ei muutenkaan oikein ymmärrä tuota rauhottumisen ideaa hoidettaessa, vaan on koko ajan ampasemassa johonkin suuntaan. Tuollaisella ADHD tapaukselle tunnin paikalla olo on yllättävän vaikeata.

Saimme Eläinsairaala Aistista Niina Sorvarilta onneksi ajan samalla illalle. Alkuun katsoimme askellajit läpi. Olipas mahdoton tehtävä saada Domi kävelemään rauhallisesti saati ravaamaan rauhallisesti. Domi aivan into piukeena tarjosi temppurepertuaarinsa ja kaiken mailman pyörimiset, kuin että olisi liikkunut normaalisti eteenpäin. Lopulta saatiin koira liikkumaan nätisti ja sekä ravi että käynti näyttivät oikein hyvältä ja puhtaalta myös Niinan silmiin. Tämän jälkeen Niina kävi todella perusteellisesti koko koiran läpi. Domin kotiutusohjeet.

Liikkuu tänään suorana, kaunis sivuaskel, taipuu hyvin, istuminen ja makuu ok, mutta saisi käyttää takaosaa näissä hieman napakammin.

Seistessä symmetrinen, rangan jousto hyvä, syvät lihakset aktivoituvat hyvin, takaosan ja vartalon syvät lihakset saavat vielä napakoitua ja kehon hallinta vahvistua.

Lihaskireyksiä ei havaittavissa, etutassujen kynnet kuluneet (rakenteellista), nivelten liikkuvuudet normaalit. Suosittelen tarkistuttamaan anaalirauhaset ja varmuuden vuoksi myös etutrauhaset, mikäli epäpuhtautta takapäässä vielä on. 

Neljänkymmenenviiden minuutin aika venähti ainakin tuntivarttiin, kun innostuimme juttelemaan hirmuisesti. Saimmekin taas loistavia jumppa-vinkkejä ja ohjeita kotona käytettäviksi. Ja olen äärimmäisen onnellinen, että koira on noin hyvässä kunnossa vaikka treenattu syksyllä on aktiivisesti. 

Näin jälkikäteen ajateltuna tuli ehkä hieman ylihysterisoitua, mutta aivan ihana oli kuulla ammattilaisen suusta kuinka hyvässä kunnossa koira on. Normaalisti Niina suosittelee urheilukoirille 4-6 viikon huoltoväliä, mutta Domin ollessa näinkin hyvässä kunnossa 6-8 viikon huoltoväli riittää. En olisi kuitenkaan uskaltautunut treenaamaan ennen kuin tilanne oli tarkastettu ja nyt se on, joten hyvillä mielin menemme parin rauhallisemman päivän jälkeen taas treenaaman.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti