lauantai 21. joulukuuta 2013

Saksalaisia treenaamassa

Viime lauantaina treenattin Jennan opeissa. Etelä-Suomen sheltit järjesti taas koulutuspäivän Ojangossa shelteille. Jenna oli väsännyt mukavan näköisen radan, jossa sai kyllä tehdä töitä koko ajan. Alun ennakoivat valssit sujuivat hyvin. Me takuttiin pitkään leijeröintikohdassa. Leijeröintiä on aikoinaan kyllä enemmänkin opeteltu, mutta lähiaikoina olemme keskittyneet hyppyjen shappaamiseen ja estehakuisuuteen, joten ajattelinkin, että tulee olemaan meille todella vaikea kohta. Domi halusi väkisin hypätä hypyn.

Siitä selvittyämme loppuajan käytimmekin saksalaisen opetteluun. Kävi ilmi, että olen itse oppinut sen väärin. Ja itseasiassa se on kyllä ollut sellainen ohjaus, jota olen pyrkinyt välttämään loppuun asti. Tällä hetkellä olen kyllä aivan eri mieltä, sehän on kiva ohjaus. Ehdottomasti käyttöön siis. Jennan hyvien ohjeiden avulla saatiin yllättävänkin nopeasti rakennettua ohjaus uudelleen. Tärkeintä on muistaa käyttää vetävää kättä ja edetä rohkeasti edellä.


Maanantai-aamuna päästiin taas Jennan oppiin. Aamutreenit maanantai-aamuna kello 6.30-7.30. Ihan parhautta. Loistava tapa aloittaa viikko. Jatkettiin saksalaisilla alkuun ja puolessatoista vuorokaudessa oli näköjään oppi mennyt perille ja teimme loistavia saksalaisia. Yes. Jenna myös pisti meidät todella hommiin. Testattiin radanpätkällä vähän sekä koiran että ohjaajan fysiikkaa. Ideana siis jatkaa rataa niin kauan kunnes tulee ensimmäinen virhe. Päästiin reilu kierros kun ohjaaja rupesi ohjaamaan huolimattomasti, hieman varmaan siis painoi jaloissa. Yllättävän hyvin kuitenkin jaksoi, mutta kyllä hiki virtasi koko treenin ajan.

Vaikka lähes tunti treenattiin kera taukojen, niin todella hyvin Domi jaksaa toistoja. Taitaa ohjaajalta ennen koiraa loppua kunto. Kahdet ihan huipputreenit takana. Kiitos Jenna!! Loistavia vinkkejä taas saatiin, kuten aina Jennalta. Jatkossa pitää keskittyä paljon enemmän alavartalon käyttöön ja jättää ne turhat huitomiset pois. Näiden jälkeen treenien jälkeen onkin hyvä jättää Domi ansaitulle joulutauolle agilitysta. Kaksi viikkoa olisi tarkoitus totaalitaukoa viettää. Siitä ajasta Domi saakin olla suurimman osan hoidossa Tepon luona, joten tylsää ei varmasti silti ole.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti