torstai 12. joulukuuta 2013

Shaping


Viime viikon torstaina käytiin Etelä-Suomen shelttien aksaworkshopissa Helin opeissa. Workshopin teemana oli esteshaping, elikkäs estehakuisuuden parantaminen. Tarkoitus oli siis koira saada suorittamaan hyppy ilmaan minkäänlaisia apuja. Ei saanut käyttää liikettä, ei minkäänlaisia käskyjä, ei käsiä, ei jalkoja. Täällä Helin ajatuksia kyseisestä metodista.

Domi katto mua alkuun aivan hoomoilasena, kun passivoiduin ja tuijotin vain estettä. Ajattelin että me seistään siinä montakin minuuttia, mutta ei melko nopeasti Domi rupesi tarjoamaan estettä. Joka kerta menimme hiukan kauemmaksi esteestä, mutta hyvin Domi tarjosi molemmista suunnista estettä. 

Hypyn jälkeen teimme samaa treeniä myös putkella. Jostain syystä Domi halusi tarjota putkea vain toisesta suunnasta. Saimme pitkään odottaa, mutta saimme lopulta myös sisäänmenon toisesta suunnasta. Selkeästi hyppy oli Domille helpompi este ja se tarjosi hyppyä paljon paremmin kuin putkea. 

Vaikkakin menimme vain yhtä hyppyä ja putkea niin saimme kyllä hirmuisesti treeneistä irti. Domi kun on liikaa mussa kiinni, niin treeni sopi hirmuisen hyvin ainakin meille. Oli myös ihana nähdä, kun Domi oikeesti joutui miettimään mitä tehdä, selkeästi lamppuja sytty pienen shetlantilaisen päässä. Näinkin vähällä toistomäärällä oppi meni selkeesti perille. Lauantaina kun oltiin hallilla niin Domi tarjosi reippaasti heti aivan eri otteella varsinkin hyppyesteitä. Tätä tekniikkaa treenaamme ehdottomasti jatkossakin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti