tiistai 6. elokuuta 2013

Tuutin täydeltä..... agilitya
Viikonloppu tuli Domin kanssa vietettyä seuran agilityleirillä Järvenpäässä kauniissa maisemissa. Kouluttajiksi leirille oli saatu Jenna Caloander, Ville Liukka sekä Janne Karstunen. Meillä huonekaverina mökissä oli Tiina sekä flätti Moona. Moona on hieman vanhempi narttu ja Domi hienosti kunnioitti Moonaa. Tiina valitettavasti sairastui ja joutui jättämään leirin kesken jo lauantai-aamuna.

Leiri alkoi jo perjantai-iltapäivänä leirikisalla. Leirikisa oli leikkimielinen joukkuekisa. Kisa kisattiin samalla kaavalla kuin EO:n joukkuekisa. Seuraava koirakko lähti radalle samn tien kun edellinen oli maalissa. Jokainen koirakko teki eri rataa ja radat jaoimme ryhmän kesken. Domin kanssa saimme helpoimman 14 esteen radan, missä oli vain hypppyjä ja putkia.Tämän lisäksi jokaisella joukkueella oli kymmenen "erityistehtävää" jotka piti suorittaa. Meille Domin kanssa valikoitui 10 esteen ohjaaminen ilman käsiä sekä pyllähdys radalle. J

Lähdimme koko kisan ensimmäisenä koirakkona, joten valmistautuminen oli hiukan huolimatonta, Parista hypystä Domi juoksi ohi, mutta muuten rata sujui ihan hyvin ilman käsiä ohjaten. Pyllähdyksen suoritin maaliin tullessa ja kyllä oli shetlantilainen ihmeissään kun ohjaaja heitti kuperkeikkaa maalissa. Aika vaarallinen tilanne meidän radalla myös nähtiin, sillä kolmos- ja neloskoirakko lähtivät vahingossa samaan aikaan radalle, onneksi siitä selvittiin kuitenkin säikähdyksellä.

-------------------------------------------------------------------------------

Lauantai-aamupäivän treeneissä meitä koulutti Ville. Ville oli kehitellyt meidän mölliryhmälle melko helppoa kiemuraa. Mikä sopi vallan mainiosti, sillä lähiaikoina on jopa vähän liikaa ehkä tehty tekniikkatreeniä ja olikin kiva suorittaa ihan perusohjausta. Valsseissa ja tiukissa takaaleikkauksissa ei ongelmaa mutta löysät takaaleikkaukset eivät tunnu meiltä sujuvan ollenkaan. Ongelmana näissä  on että Domi on liian kiinni mussa, eikä irtoa tarpeeksi. 

Kuten videolla näkyy Domi kielsi muutaman kerran siniseen putkeen ja Ville rupesi enemmänkin onneksi ihmettelemään Domin kieltämistä. Putkeen oli jäänyt muurin palikka. Noin ei kyllä todellakaan saisi käydä. Eipä Domi onneksi siitä ottanut nokkiinsa, toivottaavasti ei muutkaan treenin koirakot. Ville oli sitä mieltä että Domissa on vielä paukkuja ja vauhtia varastossa ja neuvoikin käyttämään mm. hetsausta treeneissä. 


Iltapäivällä päästiin sitten Jennan oppeihin. Rata oli melko tekniikkapainotteinen. Uutena tekniikkana meille radalla oli sylivekki-jaakotus, jota ei olla Domin kanssa ennen treenattu. Tässä itselläni olikin suuria vaikeuksia. Jenna pisti ensin ohjaajan kuivaharjoittelemaan sitä jonka jälkeen tehtiin useita useita toistoja myös koiran kanssa.  Melko perfektionisteja oltiin. Sylkkäri ja välistäveto onnistui hienosti radan osana. Viimeisellä pätkällä hyvällä rytmityksellä ja aikaisella liikkeelle lähdöllä ehdin hyvin tekemään putken jälkeen persjätön mitä en alkuun olisi todella uskonut. 


Ilta sujui rattoisasti saunoessa ja uidessa sekä syöden ja juoden. Uni maistui kuitenkin jo puolen yön paikkeilla. Domikin oli ihanan väsynyt illalla ja sain jopa houkuteltua sen kainalooni nukkumaan koko yön ajaksi. Ei tainnut vaan jaksaa vaihtaa paikkaa. Pelkät treenit itsessään väsytti jo melkoisesti ja vielä jatkuva koiraseura sen päälle. Aamulla koira onneksi tuntui olevan taas täynnä tarmoa ja veti alituiseen kohti agilitykenttiä. Omat jalat ei kyllä todellakaan tuntuneet yhtä virkeältä.

------------------------------------------------------------------------------

Sunnuntaina aloitettiin Jennan opeissa. Tällä radalla Jenna ei todellakaan antanut armoa ohjaajille vaan treenissä sai todella juosta. Loppusuoralla oli kolmen putken suora jonka jälkeen hyppy takaakiertona. Siihen me ei vielä pystytty, mutta kaukana se ei ollut. Täytyy vain opettaa Domi lähtemään takaakiertoon reilusti kauempaa. 

Tässä treenissä hiottiin Jennan kanssa pitkään niisto-persjättöä ja nyt sainkin ahaa elämyksen ohjauksesta. Viimein. Myös back flap tarvitsee vielä reilusti vahvistamista. Kellotetiin niisto-persjätön sekä normaaliin pyörityksen ero. Ja vaikka niisto- persjättö tuntuu itselle konköltä ja hitaalta niin niin se vaan oli jopa kaksikymmenystä nopeampi. Tässä treenissä (kuten useissa muissakin treeneissä) todella kävi ilmi miten tärkeätä rytmitys on. Meillä on siinä suuria puutteita, jonka vuoksi kieltoja Domille tulee. Ja kun olen myöhässä jää se viimeinen "keilaava" askel tekemättä, joka lukitsee koiran esteeseen.


Domissa rupesi näkymään väsymyksen merkkejä aamupäivän treenissä. Eikä kyllä ihme, kentät olivat aivan suorassa auringon paahteessa. Radalla kyllä teki kaiken, mutta tauoilla meni varjoon makaamaan. Tästä syystä päätin jättää iltapäivän treenit Villen kentällä välistä. Domi on nuori koira, eikä meillä ole vielä koskaan ollut näin rankkaa treeniviikonloppua. Olin myös niin tyytyväinen Domin tähän astiseen menoon. Jennan viimeisessä iltapäivätreenissä olleet koirat juoksi kaikki varjoon kesken treeniin tai jäi putkeen makaamaan. Tulin entistä varmemmaksi päätöksestäni jättää iltapäivän treeni väliin. Domi kun varmaan tekisi vaikka lämpöhalvaukseen saakka niin täytyy osata itse oppia tarkkailemaan koiraa.

Viikonloppu oli aivan älyttömän kuuma. Varmasti yksi kesän kuumimmista viikonlopuista. Auton mittari näytti yli kolmeakymmentä astetta varjossa ja vielä iltayhdeksältä oltiin hellelukemissa. Onneksi kenttien vieressä oli Tuusulanjärvi, jossa pystyi kesken treenien käydä uittamassa koiria. Rannassa tulikin käytyä Domin kanssa varmaan parisenkymmentä kertaa. 

Illalla vielä pakkasimme kolme kentällistä agilityesteitä rekkaan Järvenpäässä ja ajoimme Ojankoon purkamaan ne. Oli aikas hikinen ja likainen olo kun viimein yhdeksän aikaan illalla kammettiin itsemme kotiin. Eilen olikin kroppa aivan jumissa ja mustelmilla ja päivä menikin ihan palautellessa. Sekä itselläni että Domilla. Oli pakko jättää juoksulenkkikin välistä kun jalat tuntuivat niin väsyneiltä. Toivottavasti päästään leirille ensi vuonna uudestaan!

Rankka, mutta mahtava viikonloppu takana. En pysty sanoin kuvaamaan miten tyytyväinen olen tuon pienen hopea nuolen menoon koko viikonlopun ajan.  Välillä jopa itsekin toivoin että Domi olisi antanut hieman tasoitusta ohjaajalle ja himmannut, mutta täysillä se jokaisen pätkän suoritti vaikka jaloissa varmasti paino. Villeltä sekä Jennalta saatiin todella tärkeitä vinkkejä jatkoa varten. Varsinkin Jennan kanssa käydyistä pitkistä keskusteluista sain aivan hirmuisesti irti. Ja miten upeita kehuja Domi saikaan Jennalta. Näillä eväin on taas huikeata jatkaa eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti