keskiviikko 28. elokuuta 2013

Terveen papereissa

Eilen aamulla oli ohjelmassa Domin virallinen silmä-ja polvitarkastus. Ajoimme Malmille Apexiin Sari Jalomäen tutkittavaksi. Näin jälkikäteen ajateltuna ei ehkä fiksuin idea hääviikolle varata eläinlääkäriä, kun ei ollut pakko, mutta onneksi käytiin,  sillä loistavia uutisia saimme. Hässäkässä unohdin sitten Domin paperitkin kotiin, mutta onneksi netistä saimme kaikki tarvittavat tiedot kaivettua. Huh. Hieman olisi harmittanut hukkareissu muutenkin liian hektisessä viikossa. 

Polvethan on epävirallisesti terveeksi jo tutkittu, mutta silmiä ei pentututkimuksen jälkeen. Aloitimme silmistä. Molemmat silmät saivat täpät kohtaan terve jokaisessa lausunnon kohdassa. Hentoa sikiökautista suonijäännettä löytyi toisesta silmästä, mutta tämä ei onneksi tule vaikuttamaan näköön tai näkökykyyn millään tavoin. Tuloksena siis terveet silmät ilman ylimääräisiä ripsiä. Erityismaininta kuitenkin kauniista ja tuuheista ripseistä.

Silmien jälkeen siirruttiin polvien tarkastukseen. Reilun vuoden iässä polvet viimeksi epävirallisesti katsottiin, mutta kylläs silti jännitti. Varsinkin kun noita luksaatiotapauksia on niin harmillisen paljon löytynyt. Domi antoi todella hyvin kopeloida polvet ja Sari totesikin heti, että oikein hyvältä tuntuu polvet Koirat, joilla viitteitäkään luksaatiosta eivät kuulemma anna kopeloida polvia. Sari kuitenkin kunnolla vielä manipuloi molempia polvia, mutta ei minkäänlaisia viitteitä luksaatiosta. Oikein terveet polvet siis. 


Voin kyllä lämpimästi suositella Apexia varsinkin silmätarkastusten tekoon. Sari kertoi todella tarkasti koko ajan mitä oli tekemässä ja miksi. Oikein loistava ja lämmin palvelu siis. Ja kyllä oli hintakin edullinen. Viralliset silmä- ja polvilausunnot maksoi vain yhteensä 109 euroa. 

Viime syksynä Domilta kuvattiin lonkat, selkä ja kyynärät Espoon Eläinsairaalassa Jan Räihän toimesta. Selkä ja kyynärät kuvattiin terveiksi. Lonkat olivat Räihän mielestä A/A tai A/B. Räihän mukaan toinen lonkka ei aivan yhtä priima ollut kuin toinen ja vaikka hän olisi ne A/A hyväksynyt niin epäili, ettei ne kennelliitosta ainakaan A/A välttämättä ulos tulisi. Toinen lonkka oli sitten niin priima, että Räihän mukaan siinä ei edes Kennelliitto voisi pieleen mennä. Kennelliitosta lonkat kuitenkin sitten B/B ulos tulivat. Moni olikin sitä mieltä, että ainakin tuosta priimasta lonkasta kannattaisi kyselyä kennelliittoon laittaa, mutta itse olin tyytyväinen Räihän lausuntoon terveistä lonkista ja se riitti minulle.

Domin sydän käytiin taas sitten keväällä tutkituttamassa ja oikein priimaksi sydämeksi todettiin. Sydänäänet olivat  täysin normaalit minkäänlaisia sivuääniä ei kuulunut sekä reisipulssi oli oikein hyvä. Sydän myös tutkittiin EKG:ssa ja tulos oli täysin normaali, ei löytynyt minkäänlaisia johtumishäiriöitä. Syke hieman normaalia alhaisempi. Varsinainen urheilijan sydän siis.

Melkoisen terve nuori poika meillä siis ja omistajat ovat enemmän kuin happy!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti