perjantai 9. elokuuta 2013

Liukas kuin saippua

Tiistaina ajettiin Ojankoon teemakoulutukseen. Aiheena valssit ja pakkovalssit. Meidän valssit on saaneet kehuja useammalta meitä kouluttaneelta, mutta tänään tuntui kyllä ainakin alkuun, että ne taidot oli jääneet kotiin. Domi tuntui jotenkin todella liukkaalta ohjattavalta ja hyppäsi pitkälle sekä kaarrokset vielä siitäkin valui. Koira vain kaahotti eteenpäin ja ehkä ohjaajakin oli alkuun vielä muissa maailmoissa. Pistetään tämä väsymykseen piikkiin- toivottavasti.

Lämpömittari huiteli taas vähän liian korkeissa lämpötiloissa agilitytreniä ajatellen, joten tehtiin useassa pienissä pätkissä. Treenattiin oheisella radan pätkällä neljä eri treeniä. Ensimmäisenä pätkänä esteet 1-6. Kutsu kakkos putken takaa- merkkaus kolmoshypyllä josta heti liikkeellelähtö- valssi neloshypylle- valssi vitoshypylle. Domin kanssa tehtiin ensimmäistä kertaa näin, että kutsuin putken takaa, mutta koira tajusi ekalla kerralla jo juonen ja kaarsi todella tiukasti putkesta ulos kolmoshypylle. 

Sain Domin pari kertaa ohi kolmoshypyn, kun yritin vain merkata ja lähteä saman tien kohti neloshyppyä ja sinne tehtävää valssia. Tämä vaatii ehdottomasti lisätreeniä. Pelkkä merkkaus joka jälkeen jätetään koira suorittamaan estettä ja itse liikutaan jo kohti seuraavaa estettä. Tätä Domi ei vielä kestä vaan lähtee rynnimään perään. Target treenillä tätä on kuitenkin hyvä lähteä vahvistamaan. Nelos- ja vitoshypyn kaarteet valui..valui..valui. Palkattiin vain yhdestä valssista, jotta saatiin hieman inhimilliset kaarrokset aikaan. 

Seuraavassa pätkässä (6-10)  koira kutosputkeen- seiska- kasi ja ysihypylle valssit. Tässä oli selkeästi pidempi esteväli kasihypylle, joka aiheutti meille pulmia. Yritin lähteä ajoissa liikkeelle kasihypyn valssista, mutta sain koiran useampaan otteeseen kieltämään koko hypyn. Palkattiin kasihypyn taakse lelulla, niin pääsin itse kuitenkin lähtemään ajoissa kohti ysihyppyä ja siellä tehtävää valssia. Valssit on kyllä mulle niin paljon helpompia lyhyemmillä esteväleillä.

Kolmannella pätkällä (10-15) 11 hypylle pakkovalssi- pieni välistäveto 12 hypylle-13 hypylle valssi. Pakkovalssi 11 hypylle ei ollut helppo ja kuten kaikki koirat myös Domi hyppäsi pariin otteeseen hypyn väärinpäin. Vahvistettiin lelulla käteen tulemista, jonka jälkeen kuvio toimi loistavasti. En yleensä halua käyttää radalla TÄSSÄ käskyä, mutta tässä tilanteessa se oli tarpeen ja toimi hyvin. Tällä kertaa tuo kolmetoista hypyn valssikaan ei valunut yhtään niin paljon kuin alussa.

Viimeinen pätkä (15-19). Koira putkeen -16 hypylle pakkovalssi- 17 hypylle pakkovalssi-jaakotus ja vielä pakkovalssi 18 putkeen. Tämä olikin sellaista pakkovalssailua, että en ikinä olisi uskoutunut selviäni siitä. Niin vain se nollana heti tehtiin. Tyyli oli varmaan aika karmasevaa, mutta onneksi tyylipisteitä ei jaettu. Tuo vauhdissa pakkovalssaaminen vaatii vielä aika paljon treeniä ohjaajalle. Hyvin kuuliaisesti Domi kuitenkin luki ohjausta. Ilmoitti kyllä haukkumalla, että voisiko kartturi hieman selvemmin jaella niitä ohjeita, ettei tarttis huudella koko ajan. Pakkovalssi- jaakotus toimi sika hienosti! Tämä oli oikein hyvä pätkä treenata valsseja sekä pakkovalsseja. Täytyy tehdä sama treeni joku kerta uudelleen!


Suuntaa antava ratapiirros

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti