torstai 25. lokakuuta 2012

Haipakkaa mennään

Taas on viikko vierähtänyt ja sellaisella vauhdilla että heikompia hirvittäisi. Töitä olisi enemmän kuin laki sallii. Onneksi kolme nelijalkaista pakottaa useimmiten pitämään työpäivät kahdeksassa tunnissa. Koirat on siis saanut laiskotella melko paljon. Pitkillä metsälenkeillä on käyty ja onneksi on naapurissa ihania koirakavereita kenen kanssa pääsee riekkumaan ylimääräisiä energioita

Torstaista sunnuntaihin tuli vietettyä Hartwall Areenalla Horse Showssa töissä. Rankka mutta mahtava viikonloppu takana. Kilparatsastuksen olen lopettanut jo noin viisi vuotta sitten (apua onko siitä noin kauan) mutta muutama kerta vuodessa on ihanaa vaihtaa koiramaailmasta täysin hevosmaailmaan. Aivan mahtavaa että Helsingissä järjestetään World Cup tapahtuma ja täällä peräpohjolassakin päästään nauttimaan huippuratsastuksesta. Paljon on agilityssakin puhetta että koiria pidetään huolestuttavan usein urheiluvälineinä, mutta onneksi vielä melko minimaalinen osa näin tekee. Kilparatsastuksessa ne hevoset vasta todella ovatkin urheiluvälineitä.

Launtai-aamuna vaihdettiin taas koiramaailmaan ja suunnattiin Sentin kanssa kisamaan Hyvinkäälle. Ei taas välttämättä paras idea kun perjantai-ilta ehti vaihtua jo yön puolelle kun Horse Showsta kotiuduin. Hyvinkäälle tuli siis lähdettyä melko silmät ristissä. Tää syksy on kyllä mennyt aivan liian haipakkaa ohi. Tarkoitus oli päästä kisaamaan Sentin kanssa enemmänkin ja keräämään mahdollisia arvokisanollia, mutta pirun vaikeata nollia on kerätä kun ei ehdi kisaamaan. Taitaapi olla niin että kisaamme Sentin kanssa virallisissa kisoissa seuraavan kerran helmikuussa. Ellemme sitten innostu ajamaan jonnekin kauemmas. Marraskuussa on kaikki viikonloput täynnä ja sitten lähdetäänkin jo etelään. Sentti saa lomailla ainakin koko joulukuun agilitysta, ehkä vielä tammikuunkin. Saa nähdä miten tää talvi tästä muodostuu. Paljon myös riippuu kuinka kylmä talvi sieltä on tulossa. Pidän kovin tärkeänä verryttelyjä ja lihasten lämmittelyä ja eipä se kovin helppoa ole paukkupakkasilla vaikka hallissa kisataankin.

Mutta kisoihin, tuomarina molemmilla radoilla oli Henkka Luomala. Uusi tuttavuus meille mutta tykkäsin kyllä kovasti radoista ja nollat olisi ollut helposti otettavissa. Mutta ei noilla ohjauksilla. Ekana oli agilityrata. Verryttelyssä oli taas pirun nopea ja radalle lähtiessä kulki taas alkuun kuin hidastetussa filmissä. Kontakteilta taisi molemmilta hieman varastaa vaikka alas asti tulikin. Loppusuoralla harmittavasti pudotti riman, josta tulokseksi vitonen. Hyppyrata oli varsin takaakierto painotteinen rata. Nollalla maaliin mutta sekunnin yliajalla. Sentin hyvä vauhti tyssää noihin pyörityksiin, pitäisi ohjata riskimmin ja välttää pyörityksiä. Huonoa ohjausta ja jälleen ihme varmistelua ja vielä kun kaarteet valuu valuu valuu niin eipä ihme että yliaikaa paukkui. Iloinen olen onnistuneista persjätöistä ja takaaleikkauksesta.



www.hurttacollection.com
Viime viikolla käytiin Mustista ja Mirristä hakemassa kaikille samanlaiset Hurtan heijastinliivit. Heijastimia kaikilla oli ennenkin mutta onhan se nyt paljon tyylikkäämpää että kaikilla pojilla on samanlaiset.  Kevinillä oli ennen Hurtan vartalonmyötäinen huomioliivi  ja lenkkikaverimme olivat sitä mieltä että Kevinille on puettu tissiliivit päälle joten täytyihän Kevininkin saada uus heijastinliivi.

www.hurrtacollection.com
Domi sai Hurtan uudet Y-valjaat, kun viimein on tajuttu lisätä kokovalikoimaa Y-valjaisiin. Vieläkin Kevin on valitettavasti väliinputoaja eikä kokoa 50 löydy Y-valjaista. Ainoastaan kokoa 45 (pieni) ja 55 (iso). Onneksi koko 55 oli Domille sopiva. Tilasin myös nettikaupasta yhden BOT-loimen lisää ja tarkoitus olisi vielä ostaa kaikille Hurtan lämpömanttelit

www.hurrtacollection.com
  

Tiistaina käytiin vielä Berrankin ystämyynneissä. Mukaan tarttui kaikille uudet fleece-taluttimet ja leluja melkoisesti.  Tänään ajoin vielä hakemaan uudet ketunhännät, sillä niitä ei tiistaina ollut myytävänä. Noi aidot ketunhännät on aivan mainioita, meijän koirat ainakin syttyy. Kestää hyvin jopa terrierin vetämisen. Sain kyllä tänään Berralla sepostuksen mistä niille ketunhännät tulee, jota en välttämättä olisi halunnut kuulla.En tiedä paljon teillä menee koirantarvikkeisiin kuussa, mutta meillä menee ainakin hirmuisesti. Varsinkin kun edelleen odotan sitä päivää jolloin keksitään terrierinkestäviä leluja.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti