sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

What a talented puppy!



Tällä viikolla on taas saanut kokea kylmiä väreitä ihmetellessä tuon pennun taitavuutta, meidän ihmelapsi. Maanantaina treenaamassa Sentti ja Domi. Satulinnassa oli todella kiva rata valmiina, jota tehtiin Sentin kanssa esteelle 22 asti ja vau mikä rata tehtiinkään, heti nollalla läpi. Tuota fiilistä, vauhtia ja menoa kun saisi edes hitusen kisoihin niin hienoa jälkeä tulisi. Mieletön vauhti Sentillä, sain itse pinkoa kaiken mitä jaloista lähti, kontaktit upeet, ihanat välistävedot ja hienot takaaleikkaukset. SUPER, harmi ette ollut videokameraa mukana. Domin kanssa leikittiin paljon hallilla, treenattiin mustaa putkea ja jatkettiin valssi harjoituksia. Musta mutkaputki sujui hyvin yksittäisenä esteenä mutta radan osana kierrosten noustessa teki usein vielä uukkarin sisäänmenossa.

Perjantain pentutreneissä tehtiin kivaa radanpätkää jossa muutama putki, yksi ennakoiva valssi ja uusina esteinä muuri (pelkät muurin palikat) ja pituus. Tänään musta putki sujui hyvin, koira kääntyi hyvin mun liikkeen mukana, ennakoivassa valssissa ohjasin huolimattomasti ja helposti jätti hyppäämättä jos ennakoin. Domi kääntyy hyvin mutta kaarrattaa vähän liikaa joten harjoteltiin käteen tulemista valssin jälkeen ja kaarre pieneni huomattavasti. Sitten mentiinkin ensimmäistä kertaa keppejä toki kaksilla ohjureilla, mutta taitava pieni pentu sai heti juonen päästä kiinni ja pujotteli kuusi keppiä kuin vanha tekijä molempiin suuntiin sekä umpikulmasta ja Heli jopa laittoi meidät tulemaan putken kautta jota itse tyhmänä epäilin ja mitä vaan sieltä se juoksi vauhdilla ja kokosi ittensä pujotteluun. Jätämme nyt kepit hautumaan ja kunnon keppitreenit alkavat sitten lähempänä vuoden ikää. On kyllä niin mieletön fiilis nähdä kun toinen tekee niin sata lasissa duunia agitreeneissä ja mikä palo sillä on tohon hommaan, palkasta viis kunhan vaan tehdään hommia. Perjantain pentutreenit heti kello 17 on ollut kyllä mielettömän terapeuttisia. Rankan työviikon on mielettömän tyhjentävää saada tuollaisia onnistumisen tunteita tuon pikku natiasen kanssa.

Lauantaina Sporttiksella Kevin treenasi hyppytekniikkaa vaihtelevalla menestyksellä, ilman siivekkeitä väläytteli jo loistavia suorituksia mutta muutaman kerran myös tiputteli rimoja. Domi pääsi menemään varsinaista vauhtirataa hyppy-hyppy putki hyppy hyppy putki joka oli kyllä niin toisen mieleen, mieletön meno. Treenasimme samaisella radanpätkällä ennakoivaa valssia, valssauksia osana rataa ja loppuun teimme putken pimeää kulmaa. Perjantain pentutreeneissä pentu jo pääsi loistamaan mutta lauantaina pentu oli jo aivan ilmiömäinen.

Tulis nyt jo kevät, siirsimme tänään terassikalusteet pihalle ja kävimme ostamassa sohvaryhmän terassille ja heti sen jälkeen alkoikin lumisade, masentavaa. Lähdemme ensi viikolla meidän lapin mökille toivotaan että sieltä tullessa olisi jo kaikki lumet sulannut ja pääsisi taas kunnolla metsäpoluille koirien kanssa. Tajusinkin vasta juuri että Domi on ollut Lindalla ja Mikolla hoidossa yleensä mutta nythän Linda ja Mikko lähtee meidän kanssa Lappiin, joten pitäisi ehkäpä keksiä myös pennulle hoitopaikka. Kevinhän menee meidän äidille hoitoon ja Sentti Juhan äidille mutta olisin toivonut Domille vähän aktiivisempaa hoitopaikkaa mutta eiköhän tuollaiselle pumpulipallolle helposti löydy hoitopaikka ja voihan se mennä myös Sentin tai Kevinin matkaan, eiköhän se vähän aikaa pärjää ilman jokapäiväistä aktivointiakin. Tekisi kyllä hyvää kaikkien olla erossa varsinkin Kevin ja Domi on niin paita ja peppu kun ne pistää tuolla yhdessä menemään. Muutama päivä vielä pitäisi jaksaa puristaa töissä ja sitten pääsee ihanalle minilomalle aurinkoiseen (toivottavasti!!) Lappiin.

1 kommentti:

  1. Heippa, mun pitäisi viedä tuo Hippu nyt jollekin fyssarille tai sitten osteopaatille tms. Selkää kipuilee, ja on nyt pari viikkoa ihan levossa, pelkästään remmilenkkejä saa tehdä. Mietin, että osaisitko suositella jotain fyssaria? :) Tuntuu kauhean vaikealta lähteä ihan tyhjästä etsimään.

    VastaaPoista